Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leclerc va pleca din pole position în MP al Franței. Cursa de pe Paul Ricard se anunță de foc

Andrei Nicolae

Actualizat 23/07/2022 la 18:17 GMT+3

Monegascul a pilotat exemplar pe circuitul de la Paul Ricard și a obținut primul loc în calificări, cu un timp de 1:30.872 . Statistica Grand Prix-ului din Franța îl avantajează pe Leclerc, deoarece în ultimele trei curse, pilotul care a pornit din pole position a și câștigat Marele Premiu.

Charles Leclerc

Credit imagine: Getty Images

Prima serie de calificări a fost dominată de monoposturile celor de la Red Bull și Ferrari, Leclerc înregistrând cel mai bun timp în Q1 (1:31.727). Cele două rivale la titlu au fost urmate pe poziția a cincea de Lando Norris, care s-a aflat la nouă zecimi de pilotul monegasc.
Carlos Sainz a fost cel mai bun în Q2 și a avut un timp de 1:31.081, urmat de Leclerc și de piloții Red Bull. Verstappen și Perez nu au forțat însă a doua sesiune de calificări și s-au mulțumit cu timpii obținuți, ce le-au asigurat calificarea în Q3.
A treia sesiune a reprezentat un nou duel între Charles Leclerc și Max Verstappen, care după un tur înregistrat se aflau la opt miimi distanță unul față de celălalt. Handicapul dintre cei doi rivali la titlu s-a majorat pe final, când monegascul a făcut un tur excelent, ajutat de Sainz, care a stat în spatele lui.
Perez va pleca de pe poziția a treia și va încerca să îl ajute pe Max, pentru a obține o nouă victorie în lupta pentru titlu. Leclerc este față în față cu șansa de a obține a treia victorie consecutivă pentru Ferrari și cea de a reveni în lupta pentru titlul mondial.
Carlos Sainz și Kevin Magnussen vor începe cursa de pe Paul Ricard de la coada grilei, după ce echipele lor au schimbat componente ale monopostului care nu pot fi modificate.
Cursa din cadrul Marelui Premiu al Franței va avea loc mâine, de la ora 16:00.
Clasamentul în calificările MP al Franței
1. Charles Leclerc
2. Max Verstappen
3. Sergio Perez
4. Lewis Hamilton
5. Lando Norris
6. George Russell
7. Fernando Alonso
8. Yuki Tsunoda
9. Carlos Sainz
10. Kevin Magnussen
11. Daniel Ricciardo
12. Esteban Ocon
13. Valteri Bottas
14. Sebastian Vettel
15. Alexander Albon
16. Pierre Gasly
17. Lance Stroll
18. Zhou Guanyou
19. Mick Schumacher
20. Nicholas Latifi
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo