Pilotul italienilor a acuzat în momentul în care a intrat în parapete probleme cu monopostul său, deoarece nu putea sa dea înapoi. Leclerc a avut o problemă cu aceeași componentă a mașinii și în urmă cu o cursă, în Marele Premiu al Austriei.
Mattia Binotto a clarificat lucrurile și a afirmat că situația de pe Paul Ricard a fost diferită față de cea de pe Red Bull Ring, deoarece Leclerc a fost cel care a greșit în cursa de duminică.
"Nu, în primul rând nu au fost probleme cu accelerația, nu are nicio legătură cu Austria [cursa de pe Red Bull Ring]. Ce s-a întâmplat a fost o greșeală a lui Charles, care este ceva ce se poate întâmpla, și cred că lumea nu desconsideră cât de bun este ca pilot și ca pilot fantastic. Dar a fost o greșeală naturală.
Marele Premiu al Franței
Prima reacție a lui Leclerc, după accidentul din MP al Franței. Monegascul, foarte dur cu el
24/07/2022 LA 15:42
Ce ați auzit pe radio era în momentul în care era în marșarier, încercând să iasă din parapeți, este o strategie fără să intru în detalii, el apăsa pe accelerație, nu a simțit suficient cuplaj cu motorul, dar nu s-a întâmplat nimic greșit.
Dar sunt sigur că va învăța. Am văzut că întotdeauna Charles reacționează foarte bine și puternic când face greșeli. Sunt sigur că se va întoarce în Ungaria mai puternic și înfometat [de victorie]", a declarat șeful Ferrari, citat de site-ul oficial Formula 1.
Citește și:

Binotto așteaptă cursa din Ungaria

Italianul este conștient că echipa sa pierde teren în fața rivalei Red Bull, iar Mercedes amenință locul al doilea din clasamentul constructorilor, în urma rezultatelor foarte bune din ultima perioadă. Binotto vrea ca Leclerc și Sainz să termine pe primele două poziții pe circuitul Hungaroring.
"Este întotdeauna ceva de îmbunătățit și de învățat, aceasta este abordarea noastră. Pas cu pas, progresăm și devenim mai buni. Cred că privim spre Ungaria, trebuie să schimbăm foaia și să mergem în Ungaria și să terminăm pe primele două locuri, deci ne concentrăm pe următorul rezultat.
În Ungaria va fi din nou foarte cald și va fi despre gestionarea pneurilor, degradarea lor și supraîncălzirea lor, foarte similar cu Le Castellet. Deci cred că există multe motive pentru care să zâmbim, să fim pozitivi, pentru obiectivul nostru din Ungaria nu ar trebui să fie pentru o victorie, dar pentru o clasare în primele două poziții."
Marele Premiu al Ungariei se va desfășura în acest weekend, în perioada 29-31 iulie.
Marele Premiu al Franței
MP al Franței | Verstappen câștigă cursa de la Paul Ricard și se distanțează în clasamentul general
24/07/2022 LA 11:14
Marele Premiu al Franței
Leclerc va pleca din pole position în MP al Franței. Cursa de pe Paul Ricard se anunță de foc
23/07/2022 LA 15:11