Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haos pe circuitul de la Suzuka! Carlos Sainz a rămas pe mijlocul pistei și a fost la un pas să fie lovit

Eurosport
DeEurosport

Publicat 09/10/2022 la 11:03 GMT+3

Cursa de la Suzuka a oferit mult suspans, nu doar pentru că Max Verstappen putea ieși campion mondial, ci și prin condițiile grele de cursă. Ploaia abundentă i-a obligat pe organizatori să oprească întrecerea în turul al treilea și să o reia după mai bine de o oră. Sainz a fost aproape de o tragedie îmn primul tur.

Carlos Sainz subito fuori al primo giro, Twitter

Credit imagine: Twitter

Articol scris de Dani Morar
Cursa de la Suzuka a fost cea care îi putea asigura titlul de campion mondial lui Max Verstaeppen, dar condițiile grele de cursă au atras haosul pe circuit. În primul tur, Carlos Sainz a intrat într-un parapet, iar monopostul său a ricoșat înapoi pe pistă și a rămas pe mijlocul acesteia.
Pilotul de la Ferrari a trăit momente de groază deoarece era neajutorat pe mijlocul pistei, iar adversarii săi rulau cu viteză, în condițiile în care vizibilitatea era foarte redusă din cauza vremii.
"Adevărul este că toți am decis să luăm pauză la începutul cursei deoarece condițiile au fost extreme. A fost vorba despre acvaplanare pentru că era multă apă pe pistă. Nu am avut vizibilitate deloc. Am încercat să ies din spatele lui Perez ca să pot vedea în față și m-am trezit într-o băltoacă. Am acvaplanat și am pierdut controlul mașinii.
Cel mai rău a fost după asta. Eram în mijlocul pistei și ceilalți nu mă vedeau. Condițiile au fost la limită. Nu știu cum se va desfășura cursa în continuare pentru că pista și vizibilitatea te încurcă foarte mult. Dacă piloții nu te văd, îți rămâne doar să te rogi și să lași soarta să decidă în dreptul tău", a spus Sainz, conform Mundo Deportivo.
Citește și:

Pierre Gasly a fost și el aproape de o tragedie

Pilotul francez de la Alpha Tauri a trecut la limită de o automacara prezentă pe circuit. Totul s-a întâmplat când Safety car-ul era pe pistă, iar Gasly a accelerat pentru a prinde din urmă plutonul de monoposturi. Un tractor a intrat pe pistă pentru a îndepărta o mașină avariată, iar impactul a fost evitat la limită.
"Dumnezeule! Ce!? Ce e asta!? De ce e tractorul ăsta pe circuit? Am trecut pe lângă el. Este inadmisibil, amintiți-vă ce s-a întâmplat! Nu îmi vine să cred! Puteam să mor! ", a fost reacția pilotului de la Alpha Tauri.
În urma incidentului, Pierre Gasly a fost cel care a fost găsit vinovat de către oficialii cursei, pe motiv că avea viteză prea mare sub steag roșu. "Mașina cu numărul 10 a accelerat până la 250 km/h când completa turul, sub steag roșu", au anunțat organizatorii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo