Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen este campion mondial! Charles Leclerc a fost penalizat cu 5 secunde pentru eroarea din finalul cursei

Ion Alexandru

Actualizat 09/10/2022 la 11:41 GMT+3

Max Verstappen pleacă din pole position în Japonia și vrea al doilea titu mondial consecutiv. Olandezul este mare favorit la Suzuka, unde plouă foarte insistent.

Max Verstappen, Red Bull, F1, GP Giappone, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Max Verstappen este campion mondial! Charles Leclerc a fost penalizat pentru greșeala din șicană cu 5 secunde, iar pilotul Red Bull a cucerit al doilea titlu mondial al carierei. Verstappen a ajuns la interviul de după cursă fără să știe de penalizarea monegascului, iar acesta a aflat în timpul interviului că este campionul mondial al sezonului 2022.
UPDATE / Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Japoniei, dar fără cel mai rapid tur. Charles Leclerc a încheiat pe locul al doilea, dar monegascul a greșit în șicana din finalul turului, în timp ce Sergio Perez a încheiat pe locul 3. Chiar dacă Leclerc a trecut linia de sosire al doilea, rămâne de văzut dacă pilotul Ferrari va fi penalizat.
UPDATE / Sergio Perez este la jumătate de secundă în spatele lui Charles Leclerc, iar pilotul mexican îi poate da o mână de ajutor coechipierului său în lupta pentru titlul mondial.
UPDATE / S-a reluat cursa, cu 40 de minute rămase pe cronometru. Toți piloții au reluat cursa cu pneuri de ploaie, dar Latifi și Vettel au fost primii care au schimbat pe intermediare.
UPDATE / Cursa se va relua la ora 10:15 (16:15, ora Japoniei).
Update / Au trecut două ore de la STARTUL INIȚIAL AL ​​CURSEI
În prezent, ceasul de cursă mai are puțin peste o oră rămasă. Mașina de siguranță încă se învârte pe pistă și avem multă apă. Este clar că anvelopele ude ar oferi suficientă aderență, dar principala problemă este lipsa totală de vizibilitate pentru șoferi.
Update / SEIDL: Este posibil să nu avem astăzi o cursă
Șeful echipei McLaren, Andrea Seidl, nu este încrezător că vom avea astăzi o cursă, în condițiile actuale. El spune că vizibilitatea în această situație este foarte slabă și cu punctul de oprire de la ora locală 17:00, nu avem mari șanse de a vedea o cursă. El reiterează că siguranța șoferilor rămâne principala prioritate.
Update / Ceasul de cursă de două ore este activ
Am intrat în perioada de două ore în care trebuie finalizată cursa aici la Suzuka. Cronometrul este în prezent la 1.38
Update / Fanii japonezii sunt extraordinari
În ciuda polii insistente, fanii de la Suzuka rezistă în tribune. Formula 1 a revenit după 3 ani în Japonia!
Update / Iată condițiile în care Max Verstappen ar putea deveni campion mondial în Japonia
Campionul entitre Max Verstappen este liderul clasamentului acestui sezon și poate deveni din nou campion mondial chiar astăzi. Verstappen are un avans consistent față de urmăritorii săi, Leclerc și Perez.
Update / Piloții se relaxează la boxe
Update / Cursa trebuia să reînceapă la 8.50, dar a fost din nou amânată
Update / Safety car a ap[rut pe pistă pentru a testa condițiile de concurs
Update / Mașină medicală face un tur de pistă. Toți piloții discută strategia de cursă cu mecanicii
Se pare că există din ce în ce mai multă apă pe circuit și acesta este motivul pentru care cursa a fost opriță temporar.
Piloții își pot schimba anvelopele în această perioadă și pot face unele ajustări minore la aripile din față ale mașinilor. Radarul meteo arată în prezent că în următoarele zece minute vom avea ploi abundente.
Update / Piloții sunt la boxe
Cursa este oprită și piloții s-au întors la boxe. Ploaia este din ce în ce mai puternică în Japonia. Campionul mondial Max Verstappen a avut probleme în primele viraje, dar a reușit să-l țină la distanță pe Leclerc.
Update / Start haotic la Suzuka și steag roșu
Condițile meteo sunt imposibile în Japonia, iar cursa a fost oprită în turul al treilea. Carlos Sainz a ieșit în decor
Max Verstappen concurează la Suzuka pentru a câștiga al doilea titlu de campion mondial consecutiv. Pilotul de la Red Bull a ratat această șansă la Singapore, în urmă cu o săptămână, atunci când a făcut o cursă sub așteptări și a încheiat pe locul 7.
Olandezul pare că și-a revenit în acest weekend și este gata să dea tot ce are mai bun pe circuitul din Japonia. Verstappen a obținut cel mai bun timp în calificări și va pleca din pole position. Charles Leclerc, principalul său urmăritor va pleca de pe poziția a doua a grilei de start, făcând ca lupta să fie și mai atractivă.
Ordinea de start pentru cursa din această dimineață
  • 1. Max Verstappen
  • 2. Charles Leclerc
  • 3. Carlos Sainz
  • 4. Sergio Perez
  • 5. Esteban Ocon
  • 6. Lewis Hamilton
  • 7. Fernando Alonso
  • 8. George Russell
  • 9. Sebastian Vettel
  • 10. Lando Norris
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol