Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mattia Binotto nu e de acord cu penalizarea lui Leclerc de la Suzuka: "Este ridicol și de neacceptat"

Alex Masgras

Publicat 09/10/2022 la 14:17 GMT+3

Mattia Binotto, șeful celor de la Ferrari, a criticat decizia de a îl penaliza pe Charles Leclerc în Marele Premiu al Japoniei. Monegascul a greșit în ultimul tur, atunci când se afla sub presiunea pusă de Sergio Perez, primind o penalizare de cinci secunde, care i-a adus al doilea titlu mondial lui Max Verstappen.

Scuderia Ferrari Team Principal Mattia Binotto looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2022 in Spa, Belgium

Credit imagine: Getty Images

Mattia Binotto nu a fost de acord cu decizia comisarilor de cursă de a îl penaliza pe Charles Leclerc cu cinci secunde în Marele Premiu al Japoniei. În ultimul tur, fiind pus sub presiune de Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull, Charles Leclerc a greșit în șicana premergătoare ultimului viraj.
Monegascul a tăiat șicana și a ieșit în fața pilotului mexican, trecând linia de sosire în fața acestuia. Pentru că Max Verstappen câștigase cursa de la Suzuka, dar nu obținuse și punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur, pilotul olandez nu trebuia să aștepte următoarea cursă pentru a deveni campion mondial.
Totul s-a schimbat câteva minute mai târziu, atunci când decizia a venit în timpul interviurilor acordate de piloți. Charles Leclerc a fost penalizat, Perez a încheiat pe locul al doilea, iar Max Verstappen a devenit dublu campion mondial.
Citește și:

Max Verstappen a devenit campion mondial după penalizarea de 5 secunde primită de Leclerc

Mattia Binotto, șeful celor de la Ferrari, a criticat decizia de a îl penaliza pe Charles Leclerc, spunând că nu este corect, în condițiile în care s-a luat o decizie în decurs de câteva minute:
"Este ridicol și de neacceptat decizia FIA de a îl sancționa pe Leclerc. La ultima cursă au avut nevoie de un număr mare de tururi pentru a lua o decizie fără sens. Vom protesta împotriva acestei decizii", a declarat Binotto pentru Sky Italia.
Max Verstappen a cucerit la Suzuka al doilea său titlu mondial, după cel cucerit la finalul anului trecut, la Abu Dhabi. Dacă în 2021, Verstappen a devenit campion mondial în ultimul tur al sezonului, pilotul celor de la Red Bull a cucerit în acest sezon titlul încă de la Suzuka, în condițiile în care au mai rămas încă patru curse din acest sezon.
Formula 1 va lua o pauză weekend-ul viitor și va reveni în weekend-ul 21-23 octombrie în Statele Unite, la COTA. Pe lângă Marele Premiu al Statelor United, Formula 1 va mai merge în Mexic (28-30 octombrie), Brazilia (11-13 noiembrie) și Abu Dhabi (18-20 noiembrie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo