Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Verstappen după ce a cucerit al doilea titlu mondial! "E o nebunie! Am emoții mari"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/10/2022 la 12:57 GMT+3

Max Verstappen este campion mondial în Formula 1 pentru al doilea an consecutiv. Pilotul de la Red Bull s-a impus pe ploaie la Suzuka și a profitat de o penalizare a lui Charles Leclerc. Olandezul a aflat la interviul de după cursă că a câștigat și s-a bucurat alături de echipa sa.

Max Verstappen ist zum zweiten Mal in seiner Karriere Weltmeister

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Max Verstappen a câștigat cursa de la Suzuka și a devenit campion mondial în Formula 1 pentru a doua oară consecutiv. Pilotul de la Red Bull a așteptat decizia oficialilor cursei până în momentul în care dădea interviul de după cursă, iar aflarea veștii a declanșat o bucurie imensă în echipa sa.
Întrecerea din Japonia a fost marcată de mai multe evenimente și s-a desfășurat sub o ploaie torențială. Totul a fost întrerupt după 3 tururi și s-a revenit târziu pe circuit, cursa fiind încheiată fără să se scurgă toate tururile care erau programate. Timpul în care trebuia să se încheie Marele Premiu al Japoniei s-a scurs, astfel că pilotul de la Red Bull era lider în acel moment și s-a impus.
"E o nebunie. Sunt foarte multe sentimente amestecate acum. Ce an am avut! E incredibil. Este ceva ce doar îmi puteam imagina după ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Am luptat până la final și am profitat de mașina bună pe care am avut-o în acest an.
Mulțumesc tuturor pentru că au contribuit din plin la succesul meu. Mulțumesc întregii echipe. De asemena, mulțumesc celor care muncesc din greu în fabrica noastră. Nu le scapă nimic și întotdeauna aduc îmbunătățiri monopostului.
Munca pe care am depus-o împreună cu Honda, toate prin câte am trecut, ne-au ajutat să ne îmbunătțim de la an la an. Să câștig de două ori este foarte emoționant. Toată lumea m-a susținut și asta m-a motivat suplimentar. A fost și presiune pe mine, dar am simțit-o ca pe o presiune pozitivă. Suntem foarte mândri de ceea ce am reușit", a spus Verstappen imediat după ce a cucerit tilul mondial.
Citește și:

Verstappen este la o cursă distanță de recordul de victorii într-un singur sezon

Verstappen mai are nevoie de o singură victorie pentru a egala recordul de victorii obținute într-un singur sezon de Formula 1. Olandezul are 12 clasări pe prima poziție anul acesta, dar recordul este de 13.
Michael Schumacher și Sebastian Vettel dețin împreună această performanță. Primul s-a impus în 13 curse în anul 2004, iar cel de-al doilea a egalat reușita 9 ani mai târziu. Pilotul de la Red Bull mai are la dispoziție 4 curse în care să egaleze și să stabilească un nou record. Trebuie menționat faptul că performanțele anterioare au venit într-un sezon cu 18, respectiv 19 curse, în timp ce Verstappen are la dispoziție 22 de încercări.
Întrecerile din SUA, Mexic, Brazilia și Abu Dhabi sunt ultimele ale acestui sezon de Formula 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo