Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen va pleca din pole postion la Marele Premiu al Japoniei. Mâine ar putea deveni campion mondial

Ion Alexandru

Publicat 08/10/2022 la 10:26 GMT+3

Max Verstappen a reușit să termine primul calificrile de la Suzuka pentru doar 0.01 de secundă în fața lui Charles Leclerc. Pilotul de la Red Bull este investigat de comisarii cursei pentru un incident cu Lando Norris, dar este greu de crezut că va pierde poziții pe grila de start al cursei de mâine.

Max Verstappen (Red Bull)

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a reușit o performanță care sugerează că nimeni și nimic nu poate sta între el și al doilea titlu mondial consecutiv. Chiar în acest weekend, olandezul poate fi încoronat campion mondial după ce va pleca din pole position pentru Marele Premiu al Japoniei.
Liderul campionatului mondial s-a luptat cu adversarii cei de tremut din acest sezon, iar timpul său de 1.30.224 a devansat Ferrari-ul lui Charles Leclerc cu o sutime de secundă, în timp ce colegătorul său de alergat la Ferrari, Carlos Sainz, va pleca din linia a doua a grilei de start.
Max Verstappen nu este încă liniștit deoarece stewardii investighează un incident la Virajul 15 în care Verstappen a fost aproape de o coliziune cu Lando Norris care a ținut linia interioară. Verstappen s-a înfuriat, dar nu a fost vina pilotului McLaren care va virat puternic și a ieșit pe iarbă.
Norris s-a calificat pe locul 10, iar colegii britanici Lewis Hamilton și George Russell au terminat pe locul șase și, respectiv, pe opt.
Citește și:
Ordinea de start pentru cursa de duminică
  • 1. Max Verstappen
  • 2. Charles Leclerc
  • 3. Carlos Sainz
  • 4. Sergio Perez
  • 5. Esteban Ocon
  • 6. Lewis Hamilton
  • 7. Fernando Alonso
  • 8. George Russell
  • 9. Sebastian Vettel
  • 10. Lando Norris

Verstappen este foarte aproape de al doilea titlu mondial

Max Verstappen (Red Bull Racing) se pregătește să-și treacă în palmares al doilea titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1, eveniment care s-ar putea produce chiar în acest weekend, pe circuitul de la Suzuka, cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei.
După un sezon pe care l-a dominat în totalitate, cu unsprezece victorii în 17 curse desfășurate până în prezent, "Mad Max" are toate cărțile în mână pentru a-și păstra coroana cucerită anul trecut, la capătul unei lupte aprige cu britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).
Verstappen este lider al clasamentului general, cu un avans de 104 puncte față de ocupantul locului secund, monegascul Charles Leclerc (Ferrari), și de 106 puncte față de mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol