Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, victorie facilă în Japonia. Cursa a fost întreruptă o jumătate de oră, după o ciocnire violentă

Ion Alexandru

Publicat 07/04/2024 la 10:03 GMT+3

Verstappen s-a impus fără probleme în Marele Premiu al Japoniei. La Suzuka, cursa a început cu un steag roșu după o ciocnire în virajul al trelea al primul tur între Albon și Ricciardo. Red Bull a făcut dubla pe circuitul japonez, cu Perez care a terminat pe locul 2. Cei doi piloți Red Bull sunt primele poziții și în clasamentul general al piloților.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Startul Marelui Premiu de la Suzuka a fost blocat imediat de un steag roșu: în primul tur, un accident dintre Daniel Ricciardo și Alexander Albon a distrus o barieră de anvelope și a forțat organizatorii cursei să afișeze imediat steagul roșu. Cei doi piloți sunt ok, în ciuda impactului puternic.
Toți piloții au revenit la boxe și cursa s-a reluat după aproximativ o jumătate de oră.
Plecat din pole position pentru a 4-a oară în 4 curse, Verstappen nu s-a mai lăsat surprins de asaltul monoposturilor Ferrari, așa cum s-a întâmplat la Melbourne. Olandezul, triplu campion mondial, a dominat cursa de la Suzuka fără emoții. Colegul lui Verstappen, Perez a avut o problemă îm turul 8, când a iețit temporar de pe circuit, dar s-a redresat repede în fața lui Norris.
Mașinile Mercedes au făcut o cursă slabă. Hamilton a plecat de pe poziția a 7-a a grilei de start și a retrogradat până pe 9, în timp ce Russell a avut probleme cu casca și a încheiat cursa pe locul 7.
"Îmi zboară casca de cap" a strigat nervos englezul către echipa sa.
O ieșire de la boxe a ridicat tribunele în picioare. Protagoniști? Leclerc, Norris și Russell.
După dubla de vis de la Melbourne, piloții Ferrari au făcut o cursă bună. Pornit de pe poziția a 8-a a grilei de start, Leclerc a terminat pe locul 4, în timp ce învingătorul din Australia Sainz a fost al treilea.
Clasament Marele Premiu al Japoniei
  • 1. Verstappen (Red Bull)
  • 2. Perez (Red Bull)
  • 3. Sainz (Ferrari)
  • 4. Leclerc (Ferrari)
  • 5. Norris (McLaren)
  • 6. Alonso (Aston Martin)
  • 7. Russell (Mercedes)
  • 8. Piastri (McLaren)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol