Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen poate deveni campion mondial fără să mai câștige vreo cursă! Olandezul, pe aceeași treaptă cu Schumacher

Dani Morar

Publicat 10/07/2023 la 14:06 GMT+3

Max Verstappen s-a impus la Silverstone în premieră și a ajuns la cifre incredibile cu Red Bull. Chiar dacă nu au mai condus atât de autoritar cursa, austriecii au gestionat bine situația și au obținut a 11-a victorie consecutivă în Marele Circ.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a câștigat pentru prima dată cursa de la Silverstone, impunându-se cu ceva emoții în fața unuia dintre favoriții locali, Lando Norris. Pilotul McLarena făcut o cursă mare, iar campionul mondial a recunoscut că putea fi învins de acesta.
Red Bull a ajuns la 11 victorii consecutive în Marele Circ, punând la socoteală și sezonul trecut, iar Verstappen are 6 succese la rând. Este doar al 5-lea pilot din istorie care reușește un asftel de rezultat, după Alberto Ascari, Michael Schumacher, Sebastian Vettel și Nico Rosberg. O altă statistică interesantă ne spune că Verstappen poate câștiga al treilea titlu mondial consecutiv chiar dacă nu mai obține nicio victorie în acest an. În cazul în care ar termina toate cursele pe 2, el ar avea asigurat titlu, indiferent de ce se întâmplă cu adversarii lui, diferența dintre el și Sergio Perez fiind de 99 de puncte în clasamentul piloților.
"Sunt foarte fericit pentru că am câștigat din nou. 11 victorii consecutive pentru echipă, cred că e incredibil. Dar azi nu a fost atât de ușor. Mașina mi-a fugit puțin joi și am simțit același lucru și la startul cursei, ceea ce nu a fost prea bine.
Vom verifica aceste aspecte deoarece ultimele starturi au fost mai bune de atât, iar astăzi nu ne-am prezentat grozav. Dar cel puțin a fost totul mult mai palpitant. A trebuit să trag pentru asta. Lando nu a opus multă rezistență în turul 5, dar apoi a venit cu DRS-ul și s-a descurcat foarte bine astăzi.
Odată ce am trecut de Lando mi-au trebuit câteva tururi să îmi răcesc pneurile, iar apoi cred că am avut o viteză bună. Cred că în ultimele 10-15 tururi eram la 9 secunde în față, ceea ce e foarte bine.
După ce Safety car-ul a intervenit din nou toată lumea a trecut din nou pe softuri, dar acestea s-au încălzit destul de tare până la final. A fost dificil să mențin o viteză mare. Din fericire, am obținut un avantaj important și am putut să îl gestionez până la sfârșit", a declarat Max Verstappen, citat de Formula 1.com.
Citește și:

Max Verstappen, o nouă victorie în Formula 1

În lupta pentru primul loc, Max Verstappen nu a avut deloc emoții și a câștigat o nouă cursă în acest an în "Marele Circ". Olandezul a ajuns la opt victorii din zece curse posibile și și-a adjudecat primul succes în Marele Premiu al Marii Britanii. Este însă a doua victorie pentru batav pe circuitul de la Silverstone, deoarece în 2020 a câștigat cursa aniversară de 70 de ani de Formula 1 în Marea Britanie, dar nu în Grand Prix-ul din UK propriu-zis.
Norris a obținut o performanță incredibilă, terminând pe locul secund, la fel și colegul său, Oscar Piastri, care a încehiat pe patru. Hamilton a completat podiumul, iar alt britanic, George Russell, a terminat și el în Top 5.
Top 10 în Grand Prix-ul Marii Britanii
  • 1. Max Verstappen
  • 2. Lando Norris
  • 3. Lewis Hamilton
  • 4. Oscar Piastri
  • 5. George Russell
  • 6. Sergio Perez
  • 7. Fernando Alonso
  • 8. Alexander Albon
  • 9. Charles Leclerc
  • 10. Carlos Sainz
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol