Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen câștigă în premieră MP al Marii Britanii. Norris și Hamilton au completat podiumul de la Silverstone

Andrei Nicolae

Actualizat 09/07/2023 la 20:06 GMT+3

Max Verstappen a câștigat pentru prima dată în cariera sa Marele Premiu al Marii Britanii, la capătul unei curse controlate clar de olandez. Este a opta victorie din acest sezon pentru pilotul Red Bull, care a fost acompaniat pe podium de britanicii Lando Norris și Lewis Hamilton.

Max Verstappen (vorne) und Lando Norris

Credit imagine: Getty Images

Cursa de pe circuitul de la Silverstone nu a început atât de bine pentru Max Verstappen, deoarece a pierdut încă din primele secunde prima poziție în fața lui Lando Norris. Momentul în care britanicul l-a depășit pe olandez a fost acompaniat de uralele a sutelor de mii de spectatori prezenți la cursa din Marea Britanie.
Norris a putut conduce cursa timp de doar cinci tururi, deoarece a fost depășit în cele din urmă de Max. Turul al zecelea al cursei a marcat și prima retragere a unui monopost, respectiv cel al lui Esteban Ocon.
Prima jumătate a cursei a adus și câteva schimbări de poziții în Top 10. Leclerc a fost unul dintre cei care a suferit extrem de mult, fiind în timpul turului al 26-lea chiar pe locul 11. Sergio Perez, colegul lui Verstappen de la Red Bull, în antiteză cu Leclerc, a urcat de pe 15 până pe 9 în jumătate de cursă.
Citește și:

Max Verstappen, la prima victorie în Grand Prix-ul Marii Britanii

Turul al 34-lea a adus și abandonul lui Kevin Magnussen, din cauza unur probleme la motor. Safety car-ul a apărut pe pistă, astfel că ultima parte a Grand Prix-ului a fost mult mai interesantă, mai ales în privința luptei pentru locul secund dintre Lando Norris și Lewis Hamilton.
Carlos Sainz a avut și el de suferit, coborând extrem de mult după ce a început cursa de pe locul al cincilea. În privința abandonurilor, și celălalt monopost de la Alpine, cel al lui Pierre Gasly, a fost nevoit să fie scos de pe Silverstone.
În lupta pentru primul loc, Max Verstappen nu a avut deloc emoții și a câștigat o nouă cursă în acest an în "Marele Circ". Olandezul a ajuns la opt victorii din zece curse posibile și și-a adjudecat primul succes în Marele Premiu al Marii Britanii. Este însă a doua victorie pentru batav pe circuitul de la Silverstone, deoarece în 2020 a câștigat cursa aniversară de 70 de ani de Formula 1 în Marea Britanie, dar nu în Grand Prix-ul din UK propriu-zis.
Norris a obținut o performanță incredibilă, terminând pe locul secund, la fel și colegul său, Oscar Piastri, care a încehiat pe patru. Hamilton a completat podiumul, iar alt britanic, George Russell, a terminat și el în Top 5.
Top 10 în Grand Prix-ul Marii Britanii
  • 1. Max Verstappen
  • 2. Lando Norris
  • 3. Lewis Hamilton
  • 4. Oscar Piastri
  • 5. George Russell
  • 6. Sergio Perez
  • 7. Fernando Alonso
  • 8. Alexander Albon
  • 9. Charles Leclerc
  • 10. Carlos Sainz
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol