Una dintre cele mai așteptate curse din Campionatul Mondial de Formula 1, cea de la Monte Carlo, este marcată de un accident oribil, în care a fost implicat Mick Schumacher. Cursa a început cu o oră întârzire din cauza ploii, dar după start nu s-a întâmplat nimic deosebit.
În turul 26, Mick Schumacher a scăpat mașina de sub control și s-a izbit frontal de parapet. Monopostul s-a rupt pur și simplu în două, creând îngrijorare imensă în rândul fanilor și a celorlalți piloți.
Marele Premiu al Principatului Monaco
Sergio Perez a câștigat o cursă nebună la Monte Carlo! Leclerc, victima unei strategii dezastruoase
29/05/2022 LA 16:32
Din fericire, pilotul de la Haas a scăpat nevătămat și a ieșit pe picioarele sale din mașină.
Imediat, comisarii au fluturat steagul roșu și s-a mers așa câteva tururi, dar apoi cursa a fost întreruptă și va avea loc un restart. Ceilalți piloți care au trecut pe lângă locul accidentului au fost vizibil afectați și au fost auziți cum întrebau în cască dacă Mick este în regulă, imaginea mașinii rupte în două fiind îngrozitoare.

Mick Schumacher, la al doilea accident grav din acest sezon

Mick Schumacher nu este străin de asemenea incidente. La Marele Premiu al Arabiei Saudite, fiul legendarului Michael Schumacher a fost protagonistul unui episod asemănător, în runda a doua a calificărilor. Atunci lucrurile au stat mult mai grav, deoarece pilotul nu a ieșit imediat din mașină și îngrijorarea a fost uriașă.
Din fericire, și atunci pilotul a scăpat cu bine. A fost transportat la spital și nu a putut lua startul în cursa propriu-zisă, dar nu a suferit răni severe.
În momentul accidentului de azi, Mick Schumacher se afla pe locul 17 în cursă. Dezastrul este complet pentru cei de la Haas la Monte Carlo, deoarece și Kevin Magnusen abandonase cu puțin timp înainte ca Schumacher să se izbească de parapet.
Marele Premiu al Principatului Monaco
Charles Leclerc va pleca din pole-position în Marele Premiu al Principatului Monaco
28/05/2022 LA 17:14
Marele Premiu al Principatului Monaco
Charles Leclerc este "on fire" pe teren propriu. A dominat prima zi de antrenamente la Monaco
27/05/2022 LA 17:30