Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Perez a câștigat o cursă nebună la Monte Carlo! Leclerc, victima unei strategii dezastruoase

Nicu Savin

Publicat 29/05/2022 la 19:32 GMT+3

Sergio Perez s-a impus în Marele Premiu al Principatului Monaco. Mexicanul a profitat din plin de evenimentele din cursă și a rezistat eroic pe final în fața lui Carlos Sainz. Podiumul a fost completat de Max Verstappen, iar marele perdant a fost Charles Leclerc, care a plătit tribut unei strategii greșite a celor de la Ferrari.

Sergio Pérez im Red Bull vor Carlos Sainz (Ferrari) in Monaco

Credit imagine: Getty Images

Etapa a 7-a a Campionatului Mondial de Formula 1 a fost una nebună. La Monte Carlo, pe cel mai îngust circuit din Marele Circ, se câștigă de obicei din pole-position, dar lucrurile nu au stat așa în acest an.
Cursa a fost marcată de un accident oribil provocat de Mick Schumacher, care în turul 26 s-a izbit frontal de parapet și mașina i s-a rupt în două. Cursa a fost întreruptă și după ce pista a fost curățată a avut loc un restart, dar nu s-au mai parcurs toate cele 77 de tururi, ci întrecerea a fost una cronometrată.

Sergio Perez s-a impus la Monte Carlo

Marele perdant al acelui episod a fost Charles Leclerc, care pornise din pole-position, dar intrase la boxe cu ceva timp înainte de accident și revenise pe poziția a 4-a. Sergio Perez a fost primul la restart și și-a păstrat poziția până la final, rezistând eroic în fața lui Carlos Sainz, care avea cauciucuri mai proaspete.
Podiumul a fost completat de Max Verstappen, iar Charles Leclerc a terminat abia pe 4, nereușind nici de aceasă dată să câștige în fața propriilor fani. Totuși, dacă e să ia un lucru pozitiv, Leclerc se poate declara mulțumit pentru că a terminat pentru prima dată cursa din Principat.
Pentru Sergio Perez, aceasta a fost a 3-a victorie a carierei în Formula 1, după cele obținute la Sakhir (2020) și la Baku (2021).
În urma cursei de azi, Red Bull și-a mărit avansul față de Ferrari în clasamentul constructorilor. În ierarhia piloților, Verstappen rămâne lider, având 9 puncte peste Charles Leclerc și 15 față de coechipierul său, Sergio Perez.
Top 10 în Marele Premiu au Principatului Monaco
  • 1.Sergio Perez (Red Bull)
  • 2.Carlos Sainz (Ferrari)
  • 3.Max Verstappen (Red Bull)
  • 4.Charles Leclerc (Ferrari)
  • 5.George Russell (Mercedes)
  • 6.Lando Norris (McLaren)
  • 7. Fernando Alonso (Alpine)
  • 8.Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 9.Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  • 10.Sebastian Vettel (Aston Martin)
Formula 1 ia o pauză de două săptămâni și va reveni cu Marele Premiu al Azerbadjanului, programat în week-end-ul 10-12 iunie.
7.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo