Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Șeful Red Bull se teme de trădare. Aston Martin bănuită că a ”clonat” monopostul RB18

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/05/2022 la 10:59 GMT+3

Christian Horner a confirmat planurile privind declanșarea unei investigații interne la Red Bull după ultimele actualizari pe care le-a făcut Aston Martin monopostului său

F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona

Șeful Red Bull, Christian Horner sugerează că oamenii care au plecat de la Red Bull la Aston Martin în trecut wsar putea fi vinovați. Aston Martin a adăugat o serie de piese actualizate la monopostul său din 2022 pentru Marele Premiu al Spaniei din acest weekend, inclusiv o nouă caroserie și modificări la capacul motorului, aripa spate, prizele laterale.
Modificările, în special la capacul motorului, au dus la unele comparații cu monopostul Red Bull din 2018.
Conducerea FIA a lansat o declarație în care confirmă că s-au investigat noile caracteristici ale monopostului Aston Martin, care „seamănă cu cele ale altui concurent”, asta pentru a se asigura că modificările nu încalcă niciun regulament. Aston Martin a primit autorizația FIA, dar Red Bull a făcut unele comentarii.
Șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a descris rapid noul monopst AMR22 drept o „clonă” a celui de la Red Bull, RB18, în timp ce consilierul echipei, Helmut Marko, a susținut că "există dovezi că datele au fost descărcate".
Monoposturi asemanari

A avut loc transfer de IP?

Într-un interviu acordat Sky Sports F1, Horner a spus că Red Bull tratează problema cu seriozitate. „Imitația este cea mai mare formă de lingușire”, a declarat el.
"Nu e o coincidență că am avut câteva persoane care s-au transferat de la Red Bull la Aston Martin în timpul iernii și la începutul acestui sezon. De fapt, acest lucru ne-a fost adus în atenție de FIA ​​la începutul săptămânii, spunându-ne: <iată că avem o mașină care seamănă remarcabil cu a voastră! Putem avea o listă cu cei care au plecat pentru a vedea unde au mers?", a afirmat Horner.
"Ceea ce nu este corect și total inacceptabil, ceea ce nu vom putea accepta, este dacă a existat vreun transfer de IP", a mai spus el pentru sursa citată.
picture

F1 Spania | Prezentarea Marelui Premiu de la Barcelona

În acest week-end arel loc Marele Premiu al Spaniei pe circutul de la Barcelona. Rămâne de văzut cum va arăta noul monopost Aston Martin și ce rezultate vor avea cei doi piloți, Sebastian Vettel și Lance Stroll.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo