Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Sainz va pleca din pole-position în GP al statului Singapore. Red Bull, premieră negativă după 5 ani

Andrei Nicolae

Actualizat 16/09/2023 la 17:50 GMT+3

Carlos Sainz s-a impus în calificările Marelui Premiu al statutului Singapore și va pleca din pole-position pentru a doua cursă la rând. Pilotul Ferrari a profitat de rezultatele slabe ale piloților Red Bull, care au fost eliminați în cea de-a doua sesiune, marcând o premieră negativă după cinci ani.

Carlos Sainz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Sainz va pleca de pe prima poziție în Grand Prix-ul de la Singapore, după ce a înregistrat un timp de 1:30.984. Pilotul iberic și-a asigurat astfel cel de-al doilea pole din acest sezon, după cel înregistrat chiar în cursa trecută de la Monza. Alături de Sainz se află în prima linie George Russel, iar colegul ibericului de la Ferrari, Charles Leclerc, va pleca de pe poziția a treia.
Prima sesiune de calificări nu a produs vreo surpriză notabilă în ceea ce a privit piloții eliminați, fiind marcată mai degrabă de accidentul lui Lance Stroll, care s-a lovit violent de parapet. Pe lângă britanic, au mai părăsit calificările din Q1 Zhou Guanyu, Logan Sargeant, Oscar Piastri și Valteri Bottas.
Al doilea stint de calificări a fost unul plin de surprize, deoarece atât Max Verstappen, cât și Sergio Perez au fost eliminați, marcând o premieră negativă pentru Red Bull după cinci ani. Pentru prima dată de la Marele Premiu al Rusiei din 2018, echipa austriacă nu a dat niciun pilot în Q3.

Sainz, la al doilea pole din 2023

După eliminarea piloților Red Bull, lupta pentru pole-position a devenit extrem de deschisă, iar Carlos Sainz a fost cel care a profitat la maxim de acest lucru. Pilotul Ferrari și-a asigurat cel de-al doilea pole la rând, după cel din Grand Prix-ul Italiei.
Red Bull este astfel în pericol să își încheie seria de supremație din "Marele Circ", după 14 victorii din 14 posibile în 2023. Verstappen va pleca de pe locul 11 și va avea o misiune extrem de dificilă dacă vrea să își continue la rândul său seria de victorii consecutive în Formula 1.
Cursa din Marele Premiu de la Singapore va avea loc duminică, de la ora 17:00.
Top 10 în Calificările Marelui Premiu al statului Singapore
  • 1. Carlos Sainz (Ferrari) - 1:30.984
  • 2. George Russell (Mercedes)
  • 3. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 4. Lando Norris (McLaren)
  • 5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 6. Kevin Magnussen (Haas)
  • 7. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 8. Esteban Ocon (Alpine)
  • 9. Nico Hulkenberg (Haas)
  • 10. Liam Lawson (AlphaTauri)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol