Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen pare resemnat înaintea cursei de la Singapore! Incredibil ce a putut să spună după calificări

Dani Morar

Publicat 16/09/2023 la 22:48 GMT+3

Max Verstappen va pleca abia de pe locul 11 în cursa din Singapore, care va avea loc duminică, de la ora 15:00. Red Bull este aproape de a-și încheia seria perfectă din acest sezon, unde are 14 victorii din tot atâtea posibile, lucru recunoscut și de campionul mondial.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a obținut un rezultat neașteptat de slab în calificările de la Singapore și va pleca abia de pe poziția a 11-a în cursa de duminică. Red Bull pleacă cu ambii piloți de sub locul 10, Perez urmând să fie pe poziția a 13-a a grilei.
Campionul mondial a făcut o declarație ciudată după calificări și spune că nu se așteaptă la un rezultat mare în cursă deoarece monopostul nu s-a comportat așa cum ar trebui, iar circuitele stradale nu sunt preferatele sale.
"M-am chinuit mult. Până am pus temperatura potrivită în pneurile de pe față și am putut să frânez așa cum voiam. Trebuia să frânez foarte ușor, altfel încetineam prea mult, iar asta nu e ok pe circuitele stradale. Chiar a fost foarte, foarte dificil.
Nu cred că vom fi capabili să facem prea multe (n.r. în cursă). Cel mai probabil va fi o cursă cu o singură oprire la boxe, dacă nu se întâmplă nimic neașteptat. Trebuie să fim puțin mai rapizi și nu cred că suntem. O experiență șocantă", a declarat Verstappen, citat de Formula 1.com.
Citește și:

Carlos Sainz, pole position în Singapore

Carlos Sainz va pleca de pe prima poziție în Grand Prix-ul de la Singapore, după ce a înregistrat un timp de 1:30.984. Pilotul iberic și-a asigurat astfel cel de-al doilea pole din acest sezon, după cel înregistrat chiar în cursa trecută de la Monza. Alături de Sainz se află în prima linie George Russel, iar colegul ibericului de la Ferrari, Charles Leclerc, va pleca de pe poziția a treia.
După eliminarea piloților Red Bull, lupta pentru pole-position a devenit extrem de deschisă, iar Carlos Sainz a fost cel care a profitat la maxim de acest lucru. Pilotul Ferrari și-a asigurat cel de-al doilea pole la rând, după cel din Grand Prix-ul Italiei.
Red Bull este astfel în pericol să își încheie seria de supremație din "Marele Circ", după 14 victorii din 14 posibile în 2023. Verstappen va pleca de pe locul 11 și va avea o misiune extrem de dificilă dacă vrea să își continue la rândul său seria de victorii consecutive în Formula 1.
Cursa din Marele Premiu de la Singapore va avea loc duminică, de la ora 15:00.
Top 10 în Calificările Marelui Premiu al statului Singapore
  • 1. Carlos Sainz (Ferrari) - 1:30.984
  • 2. George Russell (Mercedes)
  • 3. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 4. Lando Norris (McLaren)
  • 5. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 6. Kevin Magnussen (Haas)
  • 7. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 8. Esteban Ocon (Alpine)
  • 9. Nico Hulkenberg (Haas)
  • 10. Liam Lawson (AlphaTauri)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol