Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Sainz, convins că Ferrari îi poate ține piept lui Verstappen! De ce ajutor crede că au nevoie el și Leclerc

Alex Masgras

Publicat 29/07/2022 la 14:46 GMT+3

Carlos Sainz nu și-a pierdut speranța și este convins că piloții Ferrari îl pot ajunge pe Max Verstappen, liderul clasamentului piloților. Olandezul are un avans de 63 de puncte față de ocupantul locului doi, Charles Leclerc, coechipierul lui Sainz de la Ferrrari.

LE CASTELLET, FRANCE - JULY 23: Carlos Sainz Jr. of Spain, Team Scuderia Ferrari, F1-75, Ferrari 065 engine driver seen during Qualifying ahead of F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on July 23, 2022 in Le Castellet, France. (Photo by Cristiano

Credit imagine: Eurosport

Carlos Sainz rămâne încrezător în șansele de a îl ajunge pe liderul clasamentului, Max Verstappen. Campionul mondial din 2021 are un avans de 63 de puncte față de ocupantul locului 2, Charles Leclerc, dar coechipierul monegascului de la Ferrari este convins că cei doi pot recupera aceasta diferență.
În acest sezon, Red Bull și Ferrari au dominat sesiunile de calificare, dar diferența s-a făcut în timpul curselor, acolo unde Sainz și Leclerc au pierdut puncte din cauza unor probleme de fiabiliatate ale monopostului, dar și a unor erori de pilotaj, așa cum a fost cazul săptămâna trecută, în Marele Premiu al Franței.
Spaniolul rămâne încrezător în forțele echipei sale, dar speră să primească și o mână de ajutor din partea rivalilor de la Red Bull:
"Cred că este clar pentru Ferrari ce trebuie să facă. Trebuie să câștigăm acele curse pe care Max vrea să le câștige. Acele 25 de puncte fac diferența, dar cred că se pot întâmpla multe lucruri în față. Mereu există o bătălii grozave între cele două echipe și cred că vom ține pasul până la finalul anului.
Este adevărat că avem nevoie și de puțin ajutor din partea Red Bull în ceea ce privește fiabilitatea și cursele neterminate, dar și fără acestea, statistic, totul este deschis.
Până când va fi imposibil, noi vom continua să crede și vom încerca să câștigăm totul, pentru a rămâne în cursa pentru titlu. Vom continua să încercăm, să îmbunătățim lucrurile ca echipă, pentru că tot ce vom învăța anul acesta putem folosi în anii următori", a spus Carlos Sainz înaintea Marelui Premiu al Ungariei.
Citește și:

Max Verstappen, lider incontestabil în clasamentul piloților

Max Verstappen, campionul mondial din 2021, este lider în clasamentul piloților și în acest an. Pilotul de la Red Bull, cu 233 de puncte, este urmat de Charles Leclerc de la Ferrari, cu 170 de puncte. Sergio Perez se află pe locul al treilea, cu 163 de puncte, în timp ce Carlos Sainz este pe locul 4, cu 144 de puncte.
În ceea ce privește clasamentul constructorilor, Red Bull se află pe primul loc, cu 396 de puncte, fiind urmată de Ferrari, cu 314 puncte. Mercedes, echipă care nu a avut cel mai bun start de sezon, se apropie de echipa italiană, fiind pe locul 3, cu 270 de puncte.
În acest weekend va avea loc Marele Premiu al Ungariei, după care Formula 1 va lua o pauză până la finalul lunii august, atunci când va avea loc Marele Premiu al Belgiei (26-28 august).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo