Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

George Russell va porni din pole position în Marele Premiu al Ungariei!

Marian Ursescu

Publicat 30/07/2022 la 18:46 GMT+3

Pilotul Mercedes a smuls primul loc pe grila de start celor de la Ferrari după o tură strălucitoare. Este primul pole din carieră pentru britanicul de doar 24 de ani

George Russell, Carlos Sainz e Charles Leclerc, Qualifiche GP Ungheria, Formula 1, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

George Russell va porni de pe prima poziție a grilei de start în Marele Premiu al Ungariei, duminică, de la ora 16:00. Britanicul a reușit un tur perfect și i-a pus la respect pe piloții Ferrari, Carlos Sainz și Charles Leclerc, care vor pleca de pe 2, respectiv 3.
Red Bull a avut un final de coșmar în sesiunea de calificări și va începe cursa de pe 10 (Max Verstappen) și 11 (Sergio Perez). În sesiunile de antrenamente au fost condiții diferite de rulare.
S-a început pe uscat, acolo unde piloții Mercedes au mers cel mai bine, dar apoi a început să plouă, și antrenamentele au fost castigate surprinzător de Nicholas Latifi, pilotul de la Williams Mercedes.

Șocul provocat Scuderiei Ferrari

Cei de la Ferrari își frecau mâinile de bucurie cu doar câteva momente înainte de încheierea calificărilor. Mașinile lor erau pe primele două poziții. Cu toate acestea, Russell a provocat un șoc imens Scuderiei, reușind un tur uluitor într-un minut 17 secunde și 377 sutimi. Ia depășit astfel pe Carlos Sainz cu 0.044s, și pe Charles Leclerc, locul trei, cu aproape două zecimi.
Lando Norris s-a calificat pe al doilea rând, în timp ce Esteban Ocon va împărți rândul trei cu coechipierul său alpin Fernando Alonso.
Top 10 este completat de Lewis Hamilton (Mercedes), Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Daniel Ricciardo (McLaren) şi Max Verstappen (Red Bull Racing).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo