Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leclerc, cel mai rapid în a 2-a sesiune de antrenamente de la Hungaroring! Perez, zi de coșmar

Nicu Savin

Publicat 21/07/2023 la 21:04 GMT+3

Charles Leclerc a înregistrat cel mai bun timp în cea de-a doua sesiune de calificări premergătoare Marelui Premiu al Ungariei. Pilotul Ferrari a fost cu numai 15 miimi de secundă mai rapid decât Lando Norris (McLaren). Pentru Sergio Perez a fost o zi de coșmar, mexicanul intrând în parapet în prima sesiune și înregistrând abia al 18-lea timp în cea de-a doua.

Charles Leclerc

Credit imagine: Imago

Astăzi au avut loc primele două sesiuni de antrenamente de la Marele Premiu al Ungariei. În prima dintre ele, George Russell a avut cel mai bun timp, dar acest lucru nu e deloc relevant. Strategiile echipelor au fost influențate de noua regulă din calificări, care va fi testată în Ungaria, astfel că protejarea anvelopelor a fost prioritară pentru toată lumea.
Prima sesiune de antrenamente libere a fost marcată de ploaie și de accidentul lui Sergio Perez. Mexicanul pare să nu reușească să iasă din pasa proastă în care se află și a ieșit în decor, avariindu-și serios monopostul.

Charles Leclerc, cel mai bun în a 2-a sesiune de antrenamente de la Hungaroring

În cea de-a doua sesiune de calificări piloții au dat ceva mai mult, dar protejarea anvelopelor a jucat din nou un rol important. Spre exemplu, Max Verstappen a folosit doar un set de softuri, cu care a parcurs 9 tururi. Olandezul a avut al 11-lea timp, însă e clar că acest lucru nu e definitoriu pentru ce va fi în calificări și cursă.
Charles Leclerc (Ferrari) a înregistrat cel mai bun timp în cea de-a doua sesiune de antrenamente, devansându-l cu doar 15 miimi de secundă pe Lando Norris (McLaren). Pe locul 3 s-a clasat Pierre Gasly (Alpine), al cărui cel mai rapid tur a fost cu peste două zecimi mai lent decât al lui Leclerc.
Nici piloții Mercedes nu au forțat prea mult, Hamilton înregistrând abia al 16-lea timp, în timp ce Russell a fost ultimul. Fernando Alonso a parcurs 32 de tururi în A2, dar a avut al 8-lea timp. Daniel Ricciardo, aflat la prima cursă a sezonului, la volanul Alpha Tauri, a înregistrat al 14-lea timp.
Sâmbătă va avea loc ultima sesiune de antrenamente, de la ora 13:30, iar de la ora 17:00 se vor desfășura calificările. Cursa propriu-zisă va fi duminică, 23 iulie, începând cu ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo