Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIA va testa o nouă regulă în calificări, la Hungaroring! Verstappen și-a manifestat nemulțumirea

Nicu Savin

Publicat 19/07/2023 la 18:00 GMT+3

Formula 1 este într-o continuă schimbare, iar în acest sezon au fost introduse noi norme la formatul curselor de sprint, iar la Marele Premiu al Ungariei se va testa o nouă regulă în calificări. Mai exact, piloții vor fi obligați să aibă câte un singur set de pneuri pentru fiecare din cele 3 sesiuni (Q1, Q2 și Q3).

Max Verstappen (Red Bull) - GP of Great Britain 2023

Credit imagine: Getty Images

Oamenii care conduc destinele Formulei 1 încearcă să găsească soluții pentru a crește spectacolul de pe pistă și de echilibra ecartul dintre echipe. Introducerea curselor de sprint a fost cea mai importantă schimbare în ultimii ani, iar în acest sezon numărul acestora a crescut de la 3 la 6, iar formatul a fost modificat.
Stagiunea este abia la jumătate, iar la Marele Premiu al Ungariei de la finalul acestei săptămâni se va testa o nouă regulă și în calificări. Aceasta se referă la tipurile de pneuri pe care le folosesc piloții. Conform Marca, experiementul va consta în obligarea piloților de a folosi un singur set de anvelope pentru fiecare parte a sesiunii de calificări.

Verstappen, nemulțumit de noua regulă impusă de FIA în calificările de la Hungaroring

Astfel, în Q1 (18 minute), piloții vor putea folosi doar cauciucurile dure (au 3 seturi în total). În Q2 (15 minute) vor putea utiliza doar anvelopele medii (au 4 seturi în total), iar în Q3 (12 minute) vor rula cu pneurile moi, cele mai rapide (au 4 seturi în total).
Ca atare, numărul de seturi de pneuri se va reduce de la 13 la 11 pentru întreg week-end-ul, ceea ce ar putea genera schimbări de strategie pentru multe echipe. Această inovație ar fi trebuit testată la Marele Premiu al Regiunii Emilia Romagna, dar cursa de la Imola a fost anulată din cauza inundațiilor din regiune. În afară de Marele Premiu al Ungariei, noul regulament va fi aplicat și după vacanța de vară, la Monza. În funcție de rezultate, oficialii Formulei 1 vor decide dacă aceaste normă va deveni o obișnuință din 2024.
Max Verstappen nu este deloc mulțumit de noul regulament din calificări și crede că ar trebui să se lucreze în alt sens pentru a echilibra situația din Marele Circ.
"Nu cred că ar trebui să existe vreo schimbare în formatul de calificare, chiar nu înțeleg rostul. Ar fi mai bine să ne concentrăm pe apropierea mașinilor din punct de vedere al performanței", a spus campionul mondial, citat de Marca.
Chiar dacă nu e de acord cu noua viziune a FIA, Max Verstappen nu are de ce să fie îngrijorat. Olandezul este într-o ligă proprie în acest sezon, în care a câștigat 8 din 10 curse, fiind lider detașat în clasamentul piloților, cu 255 de puncte (99 mai multe decât Sergio Perez, ocupantul locului secund).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo