Romain Grosjean a fost acroșat de Daniil Kvyat, după ce a intrat în fața lui. Francezul a ieșit în decor, s-a ciocnit în bariera metalică de pe margine, apoi monopostul său a fost cuprins de flăcări.
Grosjean a ieșit din mașină, după ce aceasta s-a rupt în două. Cursa a fost întreruptă.
Pilotul celor de la Haas a vrut să schimbe traiectoria spre partea dreaptă a pistei, iar în acel moment a fost atins în spate de Kvyat. Grosjean a reușit să iasă foarte repede din mașină, în 15-20 de secunde, și să să sară bariera metalică, exact înainte ca incendiul să ia amploare.
Formula 1
Revoluție majoră în conducerea Ferrari! Italienii anunță că Mattia Binotto își va prezenta demisa
IERI LA 11:23

Primele detalii despre starea lui Romain Grosjean, după ce mașina lui a explodat

Guenther Steiner, managerul constructorului Haas, a oferit primele detalii despre starea de sănătate a lui Grosjean. Francezul a fost dus de urgență la spital, iar acum este în stare stabilă:
"Grosjean este conștient, a fost dus de urgență la spital, dar este în regulă. Are mici arsuri pe mâini și glezne, dar se simte ok. Evident, este foarte speriat. Când vezi așa ceva nu sunt prea multe de spus. Contează doar să fie bine. Toată lumea a făcut o munca extraordinară ca să-l scoată repede in incendiu", a explicat Guenther Steiner, la Digisport.
În momentul impactului, combinozonul francezului a fost cuprins de flăcări, dar pompierii au reușit să stingă flăcările cu un extinctor. Grosjean a suferit mici arsuri la mâini și la glezne în momentul în care a sărit din mașină.
Grosjean a fost preluat imediat de echipa medicală, care l-a transportat la spital.
Formula 1
Formula 1 - 2023: program complet și favoriți
IERI LA 09:13
Formula 1
Daniel Ricciardo revine la Red Bull! Ce poziție va ocupa pilotul australian în 2023
23/11/2022 LA 14:27