Înainte de startul acestui sezon, Ferrari și Vettel au anunțat că nu vor mai continua colaborarea începând cu sezonul 2021. Astfel, după o aventură de 5 ani la Scuderia italiană, Sebastian Vettel va face o nouă schimbare în cariera sa.
În ultima vreme s-a vorbit foarte mult despre posibila destinație a polotului german, care, deși are 33 de ani, nu duce lipsă de oferte. Potrivit jurnaliștilor germani de la Bild, Vettel va ajunge la Aston Martin, echipă care va porni la drum în Formula 1 din sezonul viitor, odată cu rebranduirea actualei echipe Racing Point.

În locul cui va merge Vettel la Aston Martin?

Formula 1
Au trecut 8 ani de la accidentul lui Michael Schumacher! În ce stare se află fostul campion de F1
29/12/2021 LA 14:50
Deși se pare că ambele părți (Vettel și Aston Martin) și-ar dori să înceapă o colaborare de la anul, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Momentan, piloții echipei Racing Point sunt mexicanul Sergio Perez și Lance Stroll. Primul are un contract pe termen lung cu echipa și a demomstrat deseori că este un pilot de mare valoare. Celălalt (Lance Strol) este chiar fiul proprietarului și este greu de crezut că acesta ar putea fi îndepărtat pentru ai se face loc lui Vettel.
Cel mai probabil, dacă discuțiile dintre Vettel și conducătorii echipe se vor finaliza, pilotul mexican va pleca în cele din urmă.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847636.jpg
Directorul celor de la Racing Point (viitoare Aston Martin), Otmar Szafnauer s-a arătat foarte încântat de o eventuală venire a lui Vettel, deși a admis că momentan contractele piloților de la echipă sunt încheiate pe o perioadă destul de lungă și în mod normal nu ar fi spațiu pentru venirea neamțului.
„Păi, așa cum am mai spus, este măgulitor pentru toți că un cvadruplu campion mondial ar putea veni în echipa noastră, dar poate asta se întâmplă pentru că mașina este ceva mai rapidă acum”, a declarat Szafnauer pentru Motorsport săptămâna trecută.
Ferrari a anunțat deja că spaniolul Carlos Sainz Jr. (25 de ani, actualmente la McLaren) va fi înlocuitorul lui Vettel începând cu sezonul 2021. Va fi interesant de văzut unde va ajunge pilotul german din sezonul viitor, însă este cert că el va pilota în continuare în Marele Circ.
Din actualul sezon de Formula 1 s-au disputat deja 2 etape, ambele în Austria pe circuitul Red Bull, fiind câștigate pe rând de piloții Mercedes: mai întâi Valtteri Bottas, iar apoi Lewis Hamilton. Umătoarea etapă va fi Marele Premiu al Ungariei, programat pe circuitul de la Hungaroring în week-end-ul 25-27 iulie.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
Marele Premiu al Abu Dhabi
Verstappen își face un cadou de 2 milioane de euro, după ce a devenit campion mondial în Formula 1
14/12/2021 LA 16:51