Red Bull a decis că performanțele lui Albon nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor în cele 18 luni de când este pilotul echipei, în consecință nu se justifică ocuparea acestuia a unuia din monoposturile team-ului austriac. Locul său va fi luat de Sergio Perez, care a fost preferat în locul unui alt pilot cu experiență, Nico Hulkenberg.

Pentru Perez, care are în spate o carieră de un deceniu în F1, este la prima șansă ce i se oferă la volanul unui monopost cu adevărat performant.

Formula 1
Max Verstappen, la a 10-a victorie de Formula 1 din carieră, în Marele Premiu de la Abu Dhabi
13/12/2020 LA 17:43

El a fost în pericol de a-și pierde locul în Formula 1, după ce echipa Racing Point a decis să îl înlocuiască cu quadruplul campion mondial Sebastian Vettel, care a semnat un contract pe trei ca partener al lui Lance Stroll, fiul proprietarului echipei, Lawrence Stroll.

https://i.eurosport.com/2020/12/18/2957737.jpg

Sergio Perez rămâne în formula 1! Mexicanul a semnat cu Red Bull Racing

Perez a ratat două curse în vară, după ce a contractat coronavirusul, dar a terminat pe locul patru în clasamentul piloților în spatele lui Lewis Hamilton, Valtteri Bottas și Max Verstappen.

Victoria sa din Bahrain a venit după o cursă remarcabilă în care a fost ultimul după primul tur în care fusese acroșat de Charles Leclerc, de Ferrari. Mexicanul a revenit și a câștigat, beneficiind de problemele care i-ai scos din cursă pe George Russell și pe Valtteri Bottas.

Perez a mai obținut sezonul acesta un loc secund în Marele Premiu al Turciei, cursa din noiembrie desfășurată aproape integral pe ploaie.

Mediafax

GP Sakhir
Înlocuitorul lui Hamilton a surprins pe toată lumea la Sakhir: a câștigat primele două antrenamente!
05/12/2020 LA 11:57
Formula 1
Lance Stroll, la primul "pol" al carierei! Niciun Mercedes pe primele 2 linii ale grilei la Istanbul
14/11/2020 LA 15:28