Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, spune că este îngrijorat că lupta pentru titlul din Formula 1 va fi decisă de o ciocnire între rivalii la titlu, Max Verstappen și Lewis Hamilton. În timpul penultimei curse a sezonului din Arabia Saudită, cei doi s-au atins pe circuit în circumstanțe controversate.
Verstappen a suferit penalități, iar directorul și propria sa echipă i-au cerut să abandoneze, ceea ce l-a făcut să aibă o răbufnire la finalul cursei și să spună că "asta nu e Formula 1!". Înaintea confruntării directe din weekend, cei doi sunt la egalitate de puncte, fiecare cu câte 369,6. Pentru prima oară din 1974, doi piloți au același număr de puncte înainte de ultima etapă.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Tensiuni maxime înainte de "finala" Hamilton – Verstappen! Toto Wolff anticipează o nouă "ciocnire"

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, este de părere că pericolul unei ciocniri la Abu Dhabi este foarte mare: "Sper ca lupta de duminică să aibă suficiente repercusiuni pentru ca toată lumea să învețe din ea și să se adapteze pentru cursa finală. Un pilotaj similar, dacă va fi considerat de comisari peste limită, va fi probabil penalizat și la Abu Dhabi, iar acest lucur s-ar putea sfârși într-o situație complicată pentru toată lumea. Nu cred că Formula 1 ar merita un rezultat influențat de o coliziune", a spus acesta pentru The Guardian.
https://i.eurosport.com/2021/12/05/3267014.jpg
În acest moment, relația dintre Mercedes și Red Bull este și mai tensionată, odată cu parcurgerea ultimelor etape. Mercedes conduce campionatul constructorilor cu 28 de puncte: "Emoțiile sunt foarte, foarte mari. Atâta timp cât vom avea o cursă curată la Abu Dhabi, în lupta pentru campionatul mondial al piloților, vom putea spune că a fost un sezon grozav", a mai spus Wolff.
Titlul în Formula 1 în acest an se va decide, așadar, în ultima cursă a sezonului, weekend-ul viitor, la Abu Dhabi. Înaintea ultimei etape, Hamilton, care a reuşit victoria cu numărul 103 în carieră, a opta din sezon, este la egalitate de puncte cu Verstappen, 369,5 puncte, iar titlul se va decide în ultima cursă, pe circuitul de la Yas Marina.
În caz de egalitate de puncte și la finalul ultimei curse (dacă ambii vor abandona, altfel e imposibil ca cei doi să nu puncteze), Verstappen va fi campion mondial, pentru că are mai multe victorii în acest an, principalul criteriu în astfel de situații. Trebuie spus că circuitul de la Abu Dhabi i se potrivea mai bine lui Verstappen, în trecut, având niște curbe foarte largi, unde Red Bull e superioară, dar acum acesta a suferit schimbări foarte mari. În acest moment, specialiștii tind să creadă că Hamilton e ușor favorizat de traseul circuitului.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42