Articol scris de Viviana Moraru
Sezonul 2021 din Formula 1 a fost unul plin de emoții, cauzate de incertitudinile legate de rezultatul final. S-a creat un interes uriaș, datorat bătăliei sângeroase purtate de Max Verstappen și Lewis Hamilton, bătălie ce s-a dus până în ultimul tur din sezon. Și, pentru a fi totul și mai dramatic, au fost numeroase controverse și după încheierea cursei finale, controverse cauzate de lipsa clarității în ceea ce privește unele regulamente FIA.
Pentru a se evita neclaritățile și protestele la adresa conducerii Formulei 1, Nico Rosberg propune ca regulile să fie mai precise și mai stricte înaintea începerii sezonului 2022. Acest lucru se poate realiza în contextul în care este un nou președinte în fruntea FIA, Mohammed Ben Sulayem, după 12 ani de conducere din partea lui Jean Todt.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
"Cu o nouă persoană la conducere, ni s-a oferit o oportunitate. Sportul trebuie să progreseze. Începând cu regulile în privința depășirilor, a duelurilor roată la roată", spune fostul campion de Formula 1, care l-a învins pe Hamilton în 2016, fiind coechipieri.
Citește și:

"Un sport mai ușor de înțeles"

La sfârșitul campaniei din 2021, Rosberg este de părere că s-ar fi evitat atâtea controverse dacă ar fi existat mai multă precizie și claritate în reguli: "Ar face mult mai bine sportului dacă ar fi mai ușor de înțeles. Trebuie să scăpăm cumva de toate discuțiile care se creează", afirmă germanul pentru SkySports.
FIA a fost singura în masură să clarifice, într-un mod detaliat, ceea ce s-a întâmplat la Yas Marina, cei de la Mercedes simțindu-se "furați", iar Hamilton nedeclarând nimic în privința schimbărilor de reguli ce au avut loc în ultima cursă, schimbări ce i-au oferit lui Verstappen un avantaj clar în câștigarea titlului mondial.
Sezonul 2022 din Formula 1 va debuta pe circuitul din Bahrain, pe 20 martie, iar până atunci sunt multe lucruri de pus la punct pentru a se evita, în viitor, asemenea controverse.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42