Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Super Bowl 2024 | Cele mai importante detalii despre marea finală dintre Kansas City Chiefs și San Fransisco 49ers

Andrei Nicolae

Actualizat 10/02/2024 la 07:42 GMT+2

Noaptea de duminică spre luni marchează o zi deja cunoscută pentru întreg sportul din SUA, și anume finala campionatului de fotbal american, sau Super Bowl. În acest sezon, celebrul eveniment le va pune față în față pe San Fransisco 49ers și pe Kansas City Chiefs, într-o reeditare a finalei din 2020.

Super Bowl LVIII, Kansas City Chiefs - San Fransisco 49ers

Credit imagine: Getty Images

Sute de milioane de oameni se vor strânge în fața televizoarelor lor în noaptea dinspre duminică spre luni pentru unul dintre cele mai importante evenimente sportive desfășurate anual, Super Bowl. Finala NFL (campionatul de fotbal american din SUA) le pune față în față pe Kansas City Chiefs și pe San Fransisco 49ers.
Acest duel reprezintă finalul sezonului 2023/24 din celebrul sport american, care va fi încheiat cu un ultim act ce se anunță extrem de intens, plin de orgolii, dar și de spectacolul specific acestui eveniment.
Kansas City Chiefs, campioana en-titre din NFL, a câștigat Conferința Americană de Fotbal (AFC), după ce a încheiat pe locul 3 sezonul regulat, cu un bilanț de 11 victorii și 6 înfrângeri. În play-off, echipa coordonată de superstarul Patrick Mahomes a trecut rând pe rând de Miami Dolphins (26-7), Buffalo Bills (27-24) și de liderul conferinței, Baltimore Ravens (17-10).
De cealaltă parte, San Fransisco 49ers a încheiat pe primul loc Conferința Națională de Fotbal (NFC) și a fost păsuită de prima rundă din play-off. Ce a urmat pentru formația condusă de quarterback-ul Brock Purdy a fost însă de-a dreptul dramatic. În semifinala conferinței a învins-o pe Green Bay Packers (24-21), după ce a fost condusă cu 21-14, iar în meciul decisiv pentru Super Bowl a revenit fantastic de la o diferență de 17 puncte în fața celor de la Detroit Lions, pentru a câștiga meciul cu 34-31.

Tot ce trebuie să știi despre Super Bowl LVIII: San Fransisco 49ers - Kansas City Chiefs

49ers și Chiefs se vor întâlni pe Allegiant Stadium, în Las Vegas, pe a doua cea mai scumpă arenă de pe planetă, care a costat 2 miliarde de dolari și care are o capacitate de 65.000 de locuri. Cele două formații vor reedita finala NFL din 2020, unde echipa lui Patrick Mahomes s-a impus cu 31-20, astfel că trupa din California își dorește cu siguranță revanșa.
Kansas City se luptă să își apere titlul de campioană, performanță ce nu a mai fost realizată din 2005 de cei de la New England Patriots, cu Tom Brady în fruntea echipei. Chiefs se află într-o perioadă bună a clubului, fiind în a patra finală din ultimii cinci ani, astfel că un nou titlu ar ajuta la crearea unei adevărate dinastii. Pentru Kansas City ar fi al 4-lea titlu NFL, după cele din 1970, 2020 și 2023.
De cealaltă parte, San Fransisco 49ers se luptă pentru primul titlu după o pauză de 29 de ani. Formația orchestrată de Brock Purdy a ratat "la mustață" calificarea în Super Bowl în ultimii doi ani, când a pierdut în finala conferinței, însă acum este gata să ridice trofeul Lombardi. Dacă va reuși acest lucru, 49ers vor egala borna penru cele mai multe titluri în NFL, 6 la număr, pe care o mai dețin New England Patrios și Pittsburgh Steelers.
Super Bowl ese cunoscut în întreaga lume atât pentru spectacolul oferit pe teren de cele două echipe combatante, dar și de întreaga latură comercială care înconjoară acest eveniment. Numeroase branduri cunoscute plătesc enorm de mulți bani pentru a-și expune reclamele în pauzele meciului. De exemplu, în acest an, 30 de secunde de reclamă vor costa nu mai puțin de 7 milioane de dolari. Sume imense de bani se plătesc și pentru biletele de la meci, cel mai scump ajungând la 70.000 de dolari.
De asemenea, show-ul de la pauza meciului va fi nelipsit, cântărețul ales pentru această ediție a Super Bowl fiind Usher, celebrul artist american. Ediția din acest an a Super Bowl va fi a 58-a din întreaga istorie a competiției, iar spectacolul se anunță unul la cote maxime din toate punctele de vedere.
Super Bowl LVIII va avea loc în noaptea dinspre duminică spre luni, de la ora 01:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo