Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick Mahomes a trecut peste accidentare și și-a condus echipa către victorie în Super Bowl

Alex Masgras

Publicat 13/02/2023 la 12:43 GMT+2

Patrick Mahomes a fost declarat MVP-ul Super Bowl LVII după ce și-a condus echipa, Kansas City Chiefs, către al treilea Super Bowl din istorie, după victoria cu 38-35 în fața celor de la Philadelphia Eagles. Mahomes, accidentat în urmă cu trei săptămâni la gleznă, a devenit primul MVP al sezonului de la Kurt Warner în 1999 care se impune în marea finală din fotbalul american.

GLENDALE, AZ - FEBRUARY 12: Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs celebrates after Super Bowl LVII against the Philadelphia Eagles at State Farm Stadium on February 12, 2023 in Glendale, Arizona. The Chiefs defeated the Eagles 38-35. (Photo by Kev

Credit imagine: Eurosport

Kansas City Chiefs a cucerit duminică noapte un nou Super Bowl, după victoriile din 1969 și 2019. Echipa condusă de Andy Reid s-a impus pe State Farm Stadium din Glendale cu 38-35 în fața celor de la Philadelphia Eagles.
În urmă cu trei săptămâni, Patrick Mahomes, quarterback-ul celor de la Chiefs, suferea o accidentare la glezna dreaptă în partida de playoff cu Jacksonville Jaguars. O săptămână mai târziu, în meciul cu Cincinnati Bengals, el a intrat pe teren și a reușit să își ducă echipa către victoria care asigura locul în Super Bowl.
Cu două săptămâni de pauză până la partida cu Eagles, Mahomes a insistat că este pregătit pentru marele meci din Super Bowl, fiind susținut și de către Andy Reid, care spunea despre superstarul său că nu are limite.
Emoțiile au revenit însă pentru fanii lui Chiefs spre finalul primei jumătăți a meciului cu Eagles, atunci când quarterback-ul a fost placat de T.J. Edwards, care a căutat glezna accidentată a starului de 27 de ani. Mahomes a părăsit terenul șchiopătând, dar a revenit pe teren în partea a doua a jocului.
Cu mai puțin de trei minute până la finalul partidei, la 35-35, Mahomes a reușit o cursă de 26 de yarzi, în ciuda problemelor de la gleznă. Chiar dacă nu au mai reușit încă un touchdown, cei de la Chiefs au obținut victoria în ultimele secunde cu un field goal transformat de Harrison Butker.
"V-am spus toată săptămâna că nimic nu mă putea ține departe de teren. Vreau să îmi felicit coechipierii. Am avut nevoie de toată lumea pentru această victorie. Suntem campioni în Super Bowl.
M-a durut foarte tare la pauză, dar am putut să mișc glezna și să o bandajez puțin, ca să pot continua partida, chiar dacă nu m-am simțit foarte bine. Eram hotărât să dau totul și mă bucur că a fost suficient pentru a câștiga", a spus Mahomes la finalul partidei.

Patrick Mahomes, al doilea Super Bowl al carierei

Pentru a doua oară în patru ani, Patrick Mahomes a cucerit titlul în NFL. Odată cu victoria de duminică noapte, Patrick Mahomes a devenit și primul MVP al sezonul care se impune în Super Bowl de la Kurt Warner în 1999. Ultimii 9 jucători care au fost declarați MVP și au ajuns în Super Bowl au pierdut partida.
De asemenea, Mahomes se alătură unei liste importante de jucători care au în palmares două titluri de MVP în Super Bowl. Tom Brady este jucătorul cu cele mai multe astfel de titluri, cinci la număr, fiind urmat de Joe Montana, cu trei titluri de MVP. Aceștia sunt urmați de Bart Starr, Terry Bradshaw, Eli Manning și Patrick Mahones, care au câte două titluri de MVP.
"Vrea să fie cel mai mare fără să spună asta. Așa lucrează el. Vrea să fie cel mai mare jucător din toate timpurile", a spus și Andy Reid, antrenorul celor de la Kansas City Chiefs, despre Patrick Mahomes.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo