Unicul gol al partidei a fost înscris de Seimur Mamadov (25). Tricolorii au dominat jocul şi au fost superiori la şuturile pe poartă (10-3) şi cornere (5-2), dar nu au reuşit egalarea.
România ratează titlul continental pentru a doua ediţie consecutivă. Bulgaria a obţinut medaliile de bronz, după 4-1 cu Kazahstanul în finala mică. Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.

România, învinsă în finala Campionatului European de Minifotbal

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.
România este echipa cu cele mai multe titluri europene - şase (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Azerbaidjanul nu avea nicio performanţă notabilă în minifotbal până acum. În total, 24 de echipe au participat la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală.
Agerpres