Reprezentativa României de minifotbal a obținut o performanță remarcabilă în această seară, calificându-se în finala Campionatului European de minifotbal, care are loc la Kosice (Slovacia).
Tricolorii s-au impus dramatic în fața Bulgariei, după executarea loviturilor de la 7 metri, la fel cum s-a întâmplat și în sfertul contra Cehiei, campioana europeană en-titre. La finalul timpului regulamentar (50 de minute) scorul a fost 0-0, dar românii au avut nervii mai tari la loviturile de departajare, câștigând cu 4-3.
În marea finală, România va înfrunta naționala din Azerbadjan, care a învins Kazahstan în cealaltă semifinală, scor 3-2. România și Azerbadjan s-au duelat și în faza grupelor, tricolorii câștigând atunci cu 2-0, astfel că au un ascendent moral înaintea meciului pentru aur.
Fotbal în Sală
România în semifinalele Campionatului European de minifotbal. Calificare dramatică
10/06/2022 LA 05:54

România a jucat finala și în 2018

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, finală pierdută cu scorul de 1-4.
Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial, de la Perth (Australia). Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.
În total, 24 de echipe au participat la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal, împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea, au obţinut calificarea în faza optimilor de finală.
Fotbal în Sală
România, în sferturi la Campionatul European de minifotbal. Tricolorii au distrus Portugalia
09/06/2022 LA 04:51
Fotbal în Sală
România s-a calificat la Campionatul European Under-19, după 4-0 cu Slovacia
18/03/2022 LA 19:25