Articol scris de Romeo Ene
Deși se anunțase lista cu orașele care vor găzdui partide la turneul final din această vară, printre care și Bucureștiul, situația este, momentan, incertă din cauza pandemiei de coronavirus. Cu mai puțin de 100 de zile înainte de startul Campionatului European, UEFA a solicitat ca fiecare dintre țările care organizează meciuri să prezinte un plan pentru întoarcerea fanilor pe stadioane, termenul limită fiind data de 7 aprilie.
Organizatorii afirmă că încă mai speră ca meciurile să se poată desfășura în cele 12 orașe, așa cum era planificat inițial. Totuși, guvernul scoțian și cel irlandez nu au spus cu exactitate dacă fanii vor reveni pe stadioane până în luna iunie. UEFA este din ce în ce mai îngrijorată de acest aspect, iar Glasgow și Dublin ar putea rata șansa de a organiza partide la acest turneu final. Atât Hampden Park, cât și Aviva Stadium urmează să găzduiască câte 4 jocuri.
Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 6 MINUTE

ORGANIZAREA DE MECIURI LA EURO, O OPORTUNITATE PENTRU CELE 2 ȚĂRI

Miercuri, secretarul Ministerului Sănătății din Scoția, Jeane Freeman, a declarat că oportunitatea de a organiza meciuri la Euro ar fi ‘’o afacere foarte mare’’ pentru țara sa. Ea a adăugat că revenirea fanilor pe stadioane depinde, în mare măsură, de ‘’respectarea regulilor sanitare de către toată lumea’’, scăderea numărului de cazuri, precum și vaccinarea unui procent semnificativ din populație.
"Cu siguranță ar trebui să putem să ne bucurăm de echipa noastră națională jucând la Euro, sperăm că va face un turneu final bun, vom vedea dacă este posibil sau nu ca fanii să fie prezenți pe stadion la aceste meciuri’", a spus ea, potrivit BBC.com.

URMĂTOAREA PERIOADĂ, DECISIVĂ

Următoarele zile vor fi cruciale, iar guvernul scoțian este conștient de necesitatea clarificării acestei probleme. Săptămâna trecută, Federația de fotbal a Irlandei a declarat că intenționează ca fanii să fie prezenți pe stadionul Aviva, din Dublin, la Euro, dar a recunoscut că se va întâmpla acest lucru cu condiția ca UEFA să-și dea acordul.
Restricțiile impuse de guvernul irlandez vor rămâne în vigoare până pe 5 aprilie, cel puțin. Guvernul britanic a declarat că vor avea acces pe stadion maxim 10.000 de spectatori, începând cu jumătatea lunii mai, iar din 21 iunie accesul va fi permis nelimitat. La începutul acestei săptămâni, prim-ministrul Boris Johnson a afirmat că Anglia ar putea organiza mai mult de 7 meciuri pe Wembley, dacă UEFA ar avea nevoie într-o situație specială.
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 23 MINUTE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM O ORĂ