Născut în Canada, la Toronto, Enes Sali a jucat la echipa la Woodbridge Strikers, un club canadian de fotbal semi-profesionist cu sediul în Ontario. El a evoluat acolo până la vârsta de 11 ani, când la un turneu internațional, acesta a fost remarcat de Barcelona. Scouterii catalanilor nu au stat pe gânduri, iar Sali a ajuns într-un final la La Masia, dar după un an petrecut acolo, Barcelona a întâmpinat problem cu FIFA și nu a mai putut continua să formeze tinerele talente recrutate.
În acel moment, tatăl lui Enes Sali a decis să-și aducă băiatul în România după o discuție purtată cu Gheorghe Hagi, care a fost de-a dreptul vrăjit când l-a urmărit jucând pe puștiul de 15 ani.Sali, însoțit în România doar de tatăl său, familia lui rămânând în Canada, a debutat la naționala U16 în martie contra Serbiei. A fost cel mai bun jucător de pe teren. La Viitorul, Sali joacă într-o grupă de U17 ani, deși are doar 15 ani.

Gol fabulos marcat de Enes Sali în meciul România U16 - Moldova U16 2-0

UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs, criticat de antrenorul lui Feyenoord! Ce i-a reproșat Arne Slot arbitrului român
ACUM O ORĂ
Sali a disputant în tricoul Viitorului 12 meciuri și a adunat deja 6 goluri și 6 pase decisive, asta în ciuda faptului că are 1,68 și 55 de kilograme. Forța fizică pe care o are compensează, iar tehnica lui în teren este de-a dreptul impecabilă. Salu e dreptaci, însă poate lovi cu ușurință și cu stângul, iar antrenorul său de la club, Ionuț Mihu, îl folosește mai mult în banda stângă ca mijlocaș, dar poate evolua și pe poziția de vârf împins. Sali a debutat în echipa a doua a Viitorului în liga a 3-a și a disputat acolo două meciuri amicale. Surprinzător pentru cei care nu-l cunosc, a înscris în ambele partide.

Lucian Sânmărtean, impresionat de talentul lui Sali Enes

Enes Sali a atras multe priviri până la vârsta de 15 ani. După interesul celor de la Barcelona, puștiul a ajuns la Academia lui Gheorghe Hagi, iar Lucian Sânmărtean, unul dintre cei mai valoroși fotbaliști români, este de părere că Sali va ajunge un jucător foarte important dacă este ghidat așa cum trebuie.
"De la prima selecție am fost impresionat de calitățile acestui tânar jucător! Rar am văzut la această vârsta personalitate și calitate, așa profunzime cu mingea la picior, așa cum o fac doar marii fotbaliști! Îi prevăd un mare viitor, dacă cei apropiați lui și cei care îl păstoresc au grijă de evoluția lui, de creșterea lui, acest copil va deveni un jucător reprezentativ al țării noastre", a spus Lucian Sânmărtean, manager sportiv al loturilor naționale ale României.
https://i.eurosport.com/2021/05/11/3130278.jpg
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
ACUM 2 ORE
Serie A
Deja campion al României, Adiță Păun a sărbătorit titlul Milanului pe stadion și în piața Domului
ACUM 2 ORE