La nici o lună după ce a semnat cu formația lui Hagi, "Puriul" este în cărți pentru a prelua o formație cu tradiție din Belgia. Rednic a jucat la Standard în perioada 1991-1996, apoi a condus echipa în stagiunea 2012-2013. Cu o cotă excelentă în Belgia, acolo unde le-a mai antrenat pe Gent și Mouscron, tehnicianul de 58 de ani e o variantă pentru banca tehnică a formației din Liege.
Standard e într-o criză fără precedent în istoria recentă. Ocupă locul 11 în Belgia, după 4 înfrângeri și un egal în ultimele 5 meciuri. Philippe Montanier a fost demis în urmă cu trei zile, iar Mbaye Leye este favorit să îl înlocuiască. Totuși, walfoot.be scrie că nu toți cei din conducerea lui Standard sunt covinși că senegalezul, care îndeplinea rolul de secund, e varianta optimă. Acesta a jucat fotbal până anul trecut, când, după ce și-a încheiat cariera de jucător a ales să revină în stafful formației pentru care a evoluat în perioada 2010-2012. Chiar dacă se bucură de o relație excelentă cu jucătorii, fostul vârf nu are experiență și cu greu va gestiona o situație atât de complicată.

Unii oficiali de la Standard îl vor pe Rednic

Liga Campionilor UEFA
Pochettino, dator după 10 luni de mandat! Presa franceză atrage atenția înainte de PSG - Leipzig
ACUM CÂTEVA SECUNDE
Ca atare, "conducerea lui Standard are o variantă de rezervă", notează walfoot.be, Rednic fiind susținut de mai mulți oficiali.
Deja au existat primele contacte între părți, iar "Puriul" a părut deschis unei astfel de oportunități. De altfel, sursa citată a reușit chiar să îl contacteze pe român, care s-a mărginit să spună că "ar fi un vis" să se întoarcă la Standard.
Chiar dacă a evoluat mult în Belgia, ca jucător, și ulterior a avut mai multe aventuri din postura de antrenor, ca tehnician Rednic nu a impresionat dincolo de hotarele României. Performanțele carierei sunt legate de Rapid și Dinamo, pe care le-a dus spre titlu de campioană (2002-2003, respectiv 2006-2007). În Giulești, a mai cucerit o Cupă și două Supercupe.
În ciuda calităților reale de antrenor, Rednic nu a reușit până acum să aibă continuitate la un club. A schimbat 23 de echipe și într-un singur loc a reușit să stea mai mult de un sezon: la Mouscron, pe care a antrenat-o în perioada 2016-2018.
Romanian Liga I
#BuniȘiRăi | Radiografia etapei a 12-a din Liga 1! Cine a impresionat și cine a dezamăgit
ACUM 24 MINUTE
Premier League
Cristiano Ronaldo, ruptură totală cu Solskjaer! Ce antrenor își dorește lusitanul pe Old Trafford
ACUM O ORĂ