Fostul internațional Adrian Mutu a declarat duminică, la Cluj, că cea mai mare bucurie a sa ca fotbalist a fost atunci când a îmbrăcat pentru prima dată tricoul naționalei, iar cele mai triste amintiri au fost când România a ratat calificarea la Campionatul Mondial, într-un meci cu Danemarca, dar și când echipa sa de club, Fiorentina, a ratat calificarea în finala Europa League.
"Sunt multe momente plăcute, dar cel mai important pentru mine, ca jucător, a fost atunci când am debutat pentru echipa națională și am îmbrăcat pentru prima oară tricoul echipei naționalei.
Iar mai neplăcute sunt mai multe, sunt diferite înfrângeri de care am avut parte. Una, două care au lăsat semne au fost pierderea meciului cu Danemarca, dacă vă mai aduceți aminte, pierderea calificării de fapt, și atunci când am pierdut la 11 metri, contra lui Glasgow, dacă nu mă înșel, în semifinalele Europa League, când eram la Fiorentina.
Fotbal
Alibec, savuros când a fost pus să-i caracterizeze într-un cuvânt pe Șumudică, Petrescu și Hagi
29/06/2022 LA 11:58
Au fost două înfrângeri care m-au durut foarte tare. Erau două oportunități, una de a juca la Mondial, iar cealaltă, de a juca o finală de Europa League", a declarat Adrian Mutu, într-o conferință de presă susținută alături de Gheorghe Hagi, de fostul său antrenor, Cesare Prandelli și de fostul său coechipier, Fabio Cannavaro.
În plus, Adrian Mutu le-a mulțumit fanilor și celor care participă la meciul său de retragere: "Mă bucur că au venit foștii mei colegi de la echipa națională, dar și prietenii și foștii mei colegi din străinătate și, bineînțeles, nu putea să lipsească Gheorghe Hagi, idolul copilăriei mele", a mai spus Mutu, citat de Agerpres.
Citește și:

Hagi, bucuros să-i fie alături lui Mutu

Gheorghe Hagi a declarat, în aceeași conferință de presă, că Adrian Mutu a fost unul dintre marii jucători ai României, lăudându-l pentru ceea ce a reușit atât în tricoul echipei naționale, cât și la echipele de club.
"Mă bucur să fiu aici la sărbătoarea lui Adi, la meciul său de retragere. Un jucător fantastic, un jucător excelent, o mare personalitate, un număr 10 care a făcut diferența în teren, un fotbalist care a jucat pentru echipa României, care a dat totul și care a avut succese, pentru că fotbalul înseamnă succes, fotbalul înseamnă performanță. E unul dintre jucătorii mari ai României și pentru asta, felicitările mele, respectul meu total", a spus Gheorghe Hagi.
La Cluj-Napoca are loc, în perioada 9-12 iunie, cea de-a treia ediție Sports Festival, în cadrul căreia este programat, duminică seară, meciul de retragere al lui Adrian Mutu. Vineri a avut loc meciul de retragere al jucătorului de tenis Horia Tecău, eveniment la care a participat și Simona Halep, iar Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al Simonei Halep, a susținut un masterclass.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variante are FRF pentru postul de selecționer dacă Edi Iordănescu pleacă de pe banca naționalei
16/06/2022 LA 09:31
Fotbal
Remiză spectaculoasă la meciul de retragere al lui Adrian Mutu! Ce a declarat fostul fotbalist
12/06/2022 LA 20:08