Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație incredibilă! Două echipe, nevoite să piardă în ultima etapă la Cupa Asiei! Cum arată tabloul optimilor

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/01/2024 la 20:55 GMT+2

Coreea de Sud a pierdut prima poziție în grupa E a Cupei Asiei, după un meci nebun în fața Malaeziei, terminat cu scorul de 3-3, după aproape 18 minute de prelungiri. Bahrain a profitat, terminând grupa pe primul loc.

Son Heung-min

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Faza grupelor de la Cupa Asiei 2024 a ajuns la final. De la ora 17:00 s-au disputat și ultimele partide, cele din grupa F. În urma egalului surprinzător al Coreei de Sud, care a terminat grupa E pe locul 2, în grupa F a avut loc o situație ciudată.
Arabia Saudită și Thailanda erau deja calificate în optimi și se luptau pentru prima poziție. Situația incredibilă face că nicuna dintre cele două naționale nu voia să obțină primul loc deoarece ar fi urmat să dea în optimi peste Coreea de Sud, una dintre favoritele la trofeu. S-a închait 0-0, iar Arabia Saudită a terminat pe locul 1. Echipa antrenată de Roberto Mancini va da astfel peste Son și compania în fazele eliminatorii.
În cealaltă partidă a grupei, Kyrgystan și Oman au terminat tot la egalitate, dar 1-1. În cazul unei victorii, oricare dintre echipe ar fi prins un loc în optimi, în dauna Indoneziei, drept al patrulea cel mai bun loc 3 din faza grupelor.
Tabloul complet al optimilor de finală la Cupa Asiei:
  • Australia - Indonezia (28 ianuarie, ora 13:30)
  • Tajikistan - Emiratele Arabe Unite (28 ianuarie, ora 18:00)
  • Irak - Iordania (29 ianuarie, ora 13:30)
  • Qatar - Palestina (29 ianuarie, ora 18:00)
  • Uzbekistan - Thailanda (30 ianuarie, ora 13:30)
  • Arabia Saudită - Coreea de Sud (30 ianuarie, ora 18:00)
  • Bahrain - Japonia (31 ianuarie, ora 13:30)
  • Iran - Siria (31 ianuarie, ora 18:00)
Articol inițial scris de Daniel Kerekes
Cupa Asiei continuă să producă meciuri spectaculoase, iar astăzi, în ultima zi a fazei grupelor, Coreea de Sud și Malaezia au oferit meciul turneului de până acum. Son & Co. au condus de două ori, dar au scăpat printre degete cele trei puncte, care le asigurau primul loc în grupă.
Jeong Woo-yeong, fotbalistul lui Stuttgart, a deschis scorul cu o lovitură de cap din corner, în minutul 21. Malaezienii au întors scorul în startul reprizei secunde. Faisal Halim și Arif Hanapi au făcut 2-1, iar Coreea de Sud se afla pe locul 3 în acel moment.
Un autogol și un penalty transformat de Son Heung-min păreau să fi readus lucrurile la normal, dar Malaezia a reușit să egaleze la 3 în al 15-lea minut al prelungirilor. Romel Morales a adus fericirea pe banca Malaeziei cu un gol din afara careului.
Citește și:

Coreea de Sud - Arabia Saudită, posibil duel în optimi

Bahrein s-a impus cu 1-0 în celălalt meci al grupei și a profitat de încă un pas greșit făcut de favorita grupei, trecând pe primul loc. Cu toate acestea, Bahrain nu va avea deloc viață ușoară în optimi, unde vor da peste Japonia, ocupanta locului 2 din grupa D.
Coreea de Sud a scăpat astfel de un meci de foc în compania Japoniei, dar aceștia vor avea un meci la fel de complicat, fiind foarte aproape de o confruntare cu Arabia Saudită în optimi. Saudiții joacă de la ora 17:00 împotriva Thailandei, iar un rezultat de egalitate este suficient pentru a termina grupa pe primul loc și pentru a înfrunta Coreea de Sud în derby-ul optimilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo