Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Triumf istoric pentru Qatar, care câștigă pentru a doua oară consecutiv Cupa Asiei!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/02/2024 la 19:23 GMT+2

Qatar a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană continentală. Gazdele turneului final s-au impus în finala Cupei Asiei împotriva surprizei Iordania, cu scorul de 3-1. Toate cele trei goluri ale qatarezilor au fost marcate de Akram Afif din lovituri de pedeapsă.

L'esultanza dei giocatori del Qatar durante Iran-Qatar - Coppa d'Asia 2024

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
În minutul 20 al finalei de pe Lusail Stadium, Akram Afif, cel mai bun jucător qatarez de la această ediție a Cupei Asiei, a fost faultat în careu de Abdallah Nasib. Atacantul de la Al-Sadd a transformat penalty-ul, chiar dacă portarul advers, Yazeed Abulaila, a a ghicit colțul.
Lucas Mendes putea să dubleze avantajul în urma unui corner. Lovitura de cap a fundașului naturalizat a fost scoasă de sub bara transversală de portarul iordanian. Marcatorul Afif a fost aproape să părăsească terenul din cauza unei accidentări, dar acesta a putut să continue partida.
Cea mai clară ocazie a Iordaniei s-a produs în minutele de prelungire ale primei reprize, când Mousa Al-Taamari a finalizat centrarea lui Ali Olwan. Șutul jucătorului de la Montpellier a fost blocat de defensiva gazdelor.
Citește și:

Qatar a primit 3 penalty-uri în finala Cupei Asiei

În startul reprizei secunde același Olwan a încercat să-l surprindă pe portarul qatarez cu o reluare pe spate spectaculoasă, dar execuția a trecut pe lângă poartă. Meshal Barsham a fost nevoit să intervină la o execuție puternică a căpitanului iordanian Haddad, la doar câteva minute.
Iordania a continuat asaltul din a doua repriză prin Olwan, care a fost la câțiva centimetri de egalare în urma unei execuții cu călcâiul. Insistența iordanienilor a dat roade până la urmă în minutul 67. Yazan Al-Naimat a preluat excelent centrarea lui Olwan și l-a învins pe Barsham cu un șut puternic.
La doar câteva minute de la egalare Qatar a primit a doua lovitură de pedeapsă în urma unei analize VAR. Afif a transformat pentru a doua oară și a devenit golgheterul competiției cu 7 reușite, depășindu-l pe sirianul Aymen Hussein.
Qatarul a primit și al treilea penalty în prelungirile partidei, dar arbitrul chinez nu a semnalizat un offside premergător faultului. Totuși, Afif a marcat pentru a treia oară pentru a face Qatarul doar a 5-a națiune care își apără trofeul Cupei Asiei, după triumful surprinzător din 2019.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo