Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tadjikistan continuă povestea frumoasă de la Cupa Asiei! Calificare dramatică în sferturi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/01/2024 la 21:17 GMT+2

Selecționata din Tadjikistan continuă să surprinsă la Cupa Asiei. După o calificare in-extremis în faza eliminatorie, debutanta a reușit să trimită acasă semifinalista din ediția precedentă, Emiratele Arabe Unite. Meciul s-a încheiat la loviturile de departajare.

Tajikistan, AFC Cup

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Tadjikistan a ajuns în sferturile Cupei Asiei la chiar prima participare în competiția continentală. Echipa antrenată de Petar Segrt a deschis scorul la trecerea primei jumătăți de oră, prin Vakhdat Khanonov.
Favoriții meciului, Emiratele Arabe Unite, au încercat până la finalul timpului regulamentar să egaleze, iar aceștia au reușit să marcheze golul de 1-1 în prelungiri. Khalifa Al-Hammadi a înscris din corner și a trimis partida în prelungiri.
Meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde singura paradă a lui Rustam Yatimov a adus o calificare nesperată pentru această națiune. Tadjikistan își așteaptă acum adversara dintre Irak și Iordania.
Citește și:

Australia se distrează cu Indonezia

Favorită clară în meciul contra Indoneziei, Australia a deschis scorul repede cu ajutorul unui fundaș advers. Elkan Baggott a deviat decisiv centrarea lui Jackson Irvine, iar "cangurii" conduceau încă din minutul 12.
Până la finalul primei reprize, elevii lui Graham Arnold și-au dublat avantajul prin Martin Boyle. Jucătorul lui Hibernian a finalizat cu capul o centrare a lui Gethin Jones. Marcatorul s-a lovit în urma procedeului prin care a majorat scorul.
"Socceroos" au mai marcat de două ori, chiar în ultimele minute ale partidei. Craig Goodwin a făcut 3-0 cu un voleu din interiorul careului, iar Harry Souttar a finalizat o fază fixă executată de același Goodwin.
Astfel, Australia s-a calificat în sferturile Cupei Asiei, dar în următoarea fază o așteaptă un adversar extrem de dificil. Arabia Saudită și Coreea de Sud se luptă pentru calificare marți de la ora 18:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo