Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Qatar, în sferturi la Cupa Asiei! Iordania întoarce scorul cu Irak în prelungiri și se califică

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/01/2024 la 23:07 GMT+2

Iordania s-a calificat în sferturile Cupei Asiei într-un mod dramatic, după ce Irak era la conducerea partidei cu două minute înainte de fluierul final. Două goluri marcate pe final au întors scorul în favoarea Iordaniei și a declanșat nebunia pe stadion. Qatar a întors și ea scorul în fața Palestinei, de care a trecut cu 2-1.

Iordania, AFC Cup

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: După calificarea dramatică a Iordaniei, Qatar a obținut și ea biletele pentru faza sferturilor de finală. Gazda Campionatului Mondial din 2022 a învins Palestina, după ce a fost nevoită să revină de la 0-1.
Oday Dabbagh a deschis scorul pentru palestinieni după ce a scăpat singur cu doi fundași adverși, pe care i-a întors și a finalizat cu un șut bun la colțul lung.
Qatar a egalat în cel de-al 6-lea minut de prelungiri al primei reprize, după o fază lucrată la antrenamente. Akram Afif a executat un corner și a surprins întreaga apărare adversă după ce a pasat în centrul careului. Al Haydos a reluat din zona punctului de la 11 metri și a marcat cu ceva emoții.
La 4 minute după pauză, Qatar a înscris din nou, dintr-un penalty executat de Afif, 2-1 fiind și scorul final al meciului. În faza următoare, Qatar va da peste învingătoarea dintre Uzbekistan și Thailanda.
Articol inițial scris de Daniel Kerekes
Cupa Asiei a mai produs un meci antologic, de data aceasta între Irak și Iordania. Meciul care s-a disputat în faza optimilor avea ca favorită Irakul, având în vedere că aceștia au terminat în grupa lor peste marea favorită a competiției, Japonia, pe care au învins-o în meciul direct cu 2-1.
Meciul de pe Khalifa International Stadium a debutat cu o primă repriză destul de săracă în ocazii, dar Iordania a reușit să deschidă scorul în prelungiri, prin Yazan Al-Naimat. Acesta a profitat de o greșeală flagrantă a fundașilor adverși, care pasau mingea nestingheriți între ei.
Atacantul Iordanian a recuperat în propria jumătate și nu a mai fost oprit până la poarta adversă, unde l-a lobat pe Jalal Hassan. Irakul și-a însușit rolul de favorită în repriza secundă, când a întors scorul în doar 8 minute.

A doua repriză de infarct în Irak - Iordania

În minutul 68, Saad Natiq a finalizat un corner cu o lovitură de cap, iar în minutul 76, Aymen Hussein, golgheterul competiției, a ieșit din nou la rampă. Atacantul a înscris al 6-lea și ultimul gol al său de la acest turneu final cu o execuție din unghi.
Hussein a fost înger și demon pentru națiunea sa, acesta primind al doilea cartonaș galben chiar după marcarea golului, pentru celebrarea excesivă a reușitei. Eliminarea acestuia a dezechilibrat total partida.
Citește și:
Irak părea să fie cu un pas și jumătate în sferturi cu 2 minute înainte de final, dar insistența Iordaniei a dat roade. Yazan Alarab a marcat în minutul 90+5, după o respingere în față a portarului advers, iar victoria a fost adusă de Nizar Al-Rashdan, cu un șut plasat, din afara careului, în ultimul minut.
Astfel, Iordania va întâlni o altă surpriză a turneului final, Tadjikistan, care a ajuns în această fază a competiției la chiar prima participare. Aceștia au trecut, la fel de dramatic, de Emiratele Arabe Unite, în meciul de ieri, terminat la loviturile de departajare.
Duelul neașteptat pentru semifinale, dintre Tadjikistan și Iordania se va disputa vineri, 2 februarie, de la ora 13:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo