Cupa Africii pe Națiuni se apropie cu pași repezi de fazele eliminatorii. Astăzi au avut loc doar două partide, în grupa E, iar calculele hârtiei s-au respectat. Nigeria avea deja locul unu asigurat, dar și-a respectat blazonul și a câștigat și partida cu Guineea Bissau, scor 2-0.
Golurile nigerienilor au fost marcate de Umar Sadiq (min.56) și William Troost-Ekong (min.75). Astfel, Nigeria este singura formație din competiție care a înregistrat victorii pe linie și va rămâne cu acest statut și după încheierea ultimelor două grupe.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
IERI LA 09:32
Citește și:

Salah continuă cu Egiptul la Cupa Africii

În celălalt meci al grupei, Egipt a întâlnit Sudanul și nici acolo nu a fost loc de surprize. Naționala lui Mo Salah avea nevoie de o remiză pentru a obține biletele pentru optimi și a dominat de la un capăt la altul partida, câștigând în final cu 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Mohamed Abdelmonem în minutul 35.
Așadar, Nigeria și Egipt s-au calificat din această grupă, așa cum era de așteptat, în timp ce Sudan și Guineea au părăsit competiția. În optimi, Nigeria va întâlni una dintre cele 4 echipe clasate pe locul 3, iar Agiptul va juca împotriva învingătoarei din Grupa E, care se va stabili joi.
Deocamdată se cunosc doar 3 optimi de finală: Burkina Faso - Gabon, Senegal - Capul Verde și Maroc - Malawi. Tabloul se va definitiva în funcție de ultimele rezultate din grupele E și F, care vor avea loc joi.
În Grupa E, situația este extrem de echilibrată și am putea asista la eliminarea campioanei en-titre, Algeria. Naționala lui Mahrez trebuie să învingă neapărat Coasta de Fildeș pentru a se califica. În celălalt meci se vor duela Sierra Leone și Guuineea Ecuatorială, un al meci care se va juca cu calificarea pe masă.
În fine, în ultima grupă Mali pare a avea o misiune ușoară contra Mauritaniei, deja eliminată, în timp ce Tunisia are nevoie de un punct cu Gambia, deja calificată, pentru a avansa în runda următoare.
Liga Campionilor UEFA
Klopp, decizie surprinzătoare! Cum încearcă să rezolve problema accidentărilor înainte de finala UCL
16/05/2022 LA 14:22
The Emirates FA Cup
Salah & Co, gest superb după victoria din FA Cup! Invitatul special pe care l-au avut în vestiar
15/05/2022 LA 05:26