Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii | Nigeria și Egipt, la braț în faza eliminatorie! Se știu deja trei meciuri din optimi

Nicu Savin

Publicat 20/01/2022 la 00:16 GMT+2

Egipt și Nigeria s-au calificat fără mari emoții în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni.Salah & Co au obținut o nouă victorie la limită, 1-0 cu Sudan, iar Nigeria a devenit singura echipă care iese din grupă cu punctaj maxim, după 2-0 cu Guineea Bissau.

Egypt's forward Mohamed Salah (R) celebrates next to Sudan's midfielder Mustafa Ahmed Saeed Elfadni and Egypt's forward Mostafa Mohamed at the end of the Group D Africa Cup of Nations

Credit imagine: Getty Images

Cupa Africii pe Națiuni se apropie cu pași repezi de fazele eliminatorii. Astăzi au avut loc doar două partide, în grupa E, iar calculele hârtiei s-au respectat. Nigeria avea deja locul unu asigurat, dar și-a respectat blazonul și a câștigat și partida cu Guineea Bissau, scor 2-0.
Golurile nigerienilor au fost marcate de Umar Sadiq (min.56) și William Troost-Ekong (min.75). Astfel, Nigeria este singura formație din competiție care a înregistrat victorii pe linie și va rămâne cu acest statut și după încheierea ultimelor două grupe.
Citește și:

Salah continuă cu Egiptul la Cupa Africii

În celălalt meci al grupei, Egipt a întâlnit Sudanul și nici acolo nu a fost loc de surprize. Naționala lui Mo Salah avea nevoie de o remiză pentru a obține biletele pentru optimi și a dominat de la un capăt la altul partida, câștigând în final cu 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Mohamed Abdelmonem în minutul 35.
Așadar, Nigeria și Egipt s-au calificat din această grupă, așa cum era de așteptat, în timp ce Sudan și Guineea au părăsit competiția. În optimi, Nigeria va întâlni una dintre cele 4 echipe clasate pe locul 3, iar Agiptul va juca împotriva învingătoarei din Grupa E, care se va stabili joi.
Deocamdată se cunosc doar 3 optimi de finală: Burkina Faso - Gabon, Senegal - Capul Verde și Maroc - Malawi. Tabloul se va definitiva în funcție de ultimele rezultate din grupele E și F, care vor avea loc joi.
În Grupa E, situația este extrem de echilibrată și am putea asista la eliminarea campioanei en-titre, Algeria. Naționala lui Mahrez trebuie să învingă neapărat Coasta de Fildeș pentru a se califica. În celălalt meci se vor duela Sierra Leone și Guuineea Ecuatorială, un al meci care se va juca cu calificarea pe masă.
În fine, în ultima grupă Mali pare a avea o misiune ușoară contra Mauritaniei, deja eliminată, în timp ce Tunisia are nevoie de un punct cu Gambia, deja calificată, pentru a avansa în runda următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo