Egipt, de 7 ori câștigătoare a Cupei Africii, s-a calificat aseară în semifinalele competiției care are loc în acest an în Camerun. ”Faraonii” au învins cu 2-1 în prelungiri Maroc, într-un meci foarte echilibrat.
În confruntările directe, Marocul conducea cu 14-3, alte 12 întâlniri terminându-se la egalitate. Și echipa antrenată de bosniacul Vahid Halilhodzic a deschis scorul repede. În minutul 7, Sofiane Boufal a transformat cu precizie penalty-ul oferit de arbitru după consultarea VAR.
Mohamed Salah a ieșit la rampă în repriza secundă. A marcat în minutul 53, mingea respinsă de portarul Sevillei, Bono. Marocul a avut șansa victoriei în minutul 83, dar bara i-a salvat pe egipteni la mingea trimisă de Nayef Aguerd.
World Cup Qualification CAF
Sadio Mane, după calificarea Senegalului la Cupa Mondială: "Am fost mai norocos"
30/03/2022 LA 16:10
CAMERUN, PRIMA CALIFICATĂ ÎN SEMIFINALELE CUPEI AFRICII. 2 FOȘTI JUCĂTORI DIN LIGA 1, TITULARI LA "LEII NEÎMBLÂNZIȚI"
Portarul Egiptului, Mohamed Sobhi, eroul din meciul cu Coasta de Fildeș, s-a accidentat în minutul 96 și a fost schimbat. Egipetnii nu au mai trebuit însă să ajungă la loviturile de departajare.
Atacantul lui Aston Villa, Trezeguet, intrat pe teren în prelungiri, a fructificat pasă ideală venită de la Salah și a dus Egiptul în avantaj în minutul 100.
Egiptenii visează acum să-și îmbunătățească recordul de titluri de la Cupa Africii pe Națiuni, în timp ce Marocul dezamăgește încă o dată. Rămâne cu singurul trofeu, câștigat mulți ani în urmă, în 1976!
Egipt va înfrunta Camerun în semifinalele CAN, pe 3 februarie. Echipa gazdă a învins sâmbătă, cu 2-0, Gambia.
World Cup Qualification CAF
Vahid Halilhodzic, primul antrenor din istorie care duce 4 naționale diferite la Mondiale
30/03/2022 LA 10:24
World Cup Qualification CAF
Scandal uriaș după Senegal-Egipt: "Echipa noastră a fost expusă rasismului. Am trimis probe la FIFA"
30/03/2022 LA 07:06