Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Egipt, decepție totală. Cea mai slabă prestație a "faraonilor" din ultimii 20 ani de prezență la Cupa Africii

Andrei Nicolae

Publicat 29/01/2024 la 11:13 GMT+2

Egipt a fost eliminată de la Cupa Africii în faza optimilor, după ce a fost învinsă la loviturile de departajare de Republica Democrată Congo. Visul "faraonilor" de a cuceri din nou titlul continental s-a sfârșit la capătul celei mai slabe participări la AFCON din ultimii 20 de ani.

Egipt - Republica Democrată Congo, Cupa Africii

Credit imagine: Getty Images

Naționala Egiptului și-a luat "adio" de la Cupa Africii pe Națiuni, după ce a fost învinsă în optimi de Republica Democrată Congo. După ce s-a calificat dramatic în fazele eliminatorii, fără să câștige niciun meci din grupa sa, echipa "faraonilor" a dat peste țara din Africa Centrală.
Republica Democrată Congo a deschis scorul în minutul 37 prin Meschack Elia, jucătorul lui Young Boys Berna. Egipt a reușit să restabilească egalitatea chiar înainte de finalul primei reprize, grație reușitei lui Mostafa Mohamed de la punctul cu var.
Meciul a intrat în prelungiri, unde "faraonii" au rămas în 10 oameni după eliminarea Mohamed Hamdi, care a primit al doilea galben. Cu toate acestea, RD Congo nu a profitat, iar duelul s-a decis la loviturile de departajare. Acolo, finalista ediției trecute a fost eliminată din competiție, după ce portarul naționalei, Gabaski, a ratat cea de-a noua lovitură din serie, iar goalkeeper-ul congolezilor a convertit penalty-ul său.
Citește și:

Egipt, la cea mai slabă prestație de la Cupa Africii din ultimii 20 ani de participare

În urma rezultatului din optimi, naționala Egiptului a atins o contraperformanță. Echipa "faraonilor" a înregistrat la Cupa Africii din Costa de Fildeș cea mai slabă prestație a naționalei din ultimii 20 ani de participare la AFCON. Este de menționat că pentru această statistică au fost luate în calcul strict edițiile la care echipa din nordul Africii s-a calificat, excluzând astfel turneele din 2012, 2013 și 2015, unde "faraonii" au absentat.
Egipt a înregistrat la ediția din 2024 trei rezultate de egalitate în grupe și a fost eliminată din optimi. Din aceeași fază a competiției și-a luat "adio" și în 2019, însă atunci a înregistrat trei victorii în grupe.
Din 2004 echipa Egiptului nu a mai avut o prestație așa slabă la AFCON. Atunci, "faraonii" nici nu treceau de faza grupelor, după 3 rezultate de egalitate acumulate, la fel ca în ediția de acum.
Istoricul participărilor Egiptului la Cupa Africii din 2004 încoace
  • 2004 - Eliminată din faza grupelor (3 remize)
  • 2006 - Campioană
  • 2008 - Campioană
  • 2010 - Campioană
  • 2017 - Finalistă
  • 2019 - Eliminată din optimi (3 victorii, o înfrângere)
  • 2022 - Finalistă
  • 2024 - Eliminată din optimi (3 remize, o înfrângere)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol