Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Africa de Sud, ultima semifinalistă de la Cupa Africii pe Națiuni! Coasta de Fildeș, victorie după prelungiri cu Mali

Bianca Dumitru

Publicat 04/02/2024 la 00:58 GMT+2

Coasta de Fildeș este a treia echipă calificată în semifinale la această ediție a Cupei Africii pe Națiuni. Formația lui Sebastien Haller și Franck Kessie a eliminat-o în această seară, după prelungiri, în sferturi, pe Mali, urmând a se duela cu RD Congo.

Capul Verde - Africa de Sud

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Africa de Sud s-a calificat în semifinalele Cupei Africii pe Națiuni, după ce a trecut de reprezentativa statului Capul Verde, la loviturile de departajare.
Scorul a fost 0-0 între cele două echipe timp de 120 de minute de joc, iar diferența s-a făcut la penalty-uri, unde sud-africanii au transformat două lovituri din 4, prin Mokoena și Mvala, în timp ce pentru Capul Verde, din 5 penalty-uri, doar Teixeira a reușit să-l învingă pe portarul Williams.
Africa de Sud o va înfrunta pentru un loc în finala competiției pe Nigeria, care s-a calificat după o victorie cu 1-0 în fața Angolei. În cealaltă semifinală, vor sta față în față Coasta de Fildeș și RD Congo.

Coasta de Fildeș s-a calificat în această seară în semifinalele Cupei Africii pe Națiuni, după ce a învins-o pe Mali, după prelungiri, cu scorul de 2-1.
Meciul ar fi putut avea un cu totul alt rezultat, după ce țara gazdă a rămas în inferioritate numerică în minutul 43, după eliminarea lui Kossounou. Mai mult, ivorienii au fost conduși din minutul 71, după ce Nene a marcat după o pasă a lui Samassekou.
Egalarea a venit în minutul 90, când Adingra, jucătorul lui Brighton, l-a învins pe portarul lui Mali și a trimis meciul în prelungiri.
Victoria a fost obținută în minutul 120+2, când Diakite a primit mingea în careu de la Fofana și a trimis-o în poartă cu călcâiul, ajutându-și echipa să se califice în semifinalele Cupei Africii pe Națiuni.
Echipa antrenată de Emerse Fae a avut un parcurs cu emoții la această ediție a competiției, ivorienii fiind ca și eliminați după ultimul meci din grupă. Ulterior, după ce și-au schimbat selecționerul, au obținut și calificarea în fazele eliminatorii, profitând de rezultatele din celelalte grupe.

Coasta de Fildeș - RD Congo, în semifinalele Cupei Africii

Formația lui Sebastien Haller și Franck Kessie va juca pentru un loc în finala competiției contra celor de la Republica Democrată Congo. Echipa care a eliminat Egiptul în optimi a trecut și de Guineea aseară, cu scorul de 3-1.
Chancel Mbemba, Yoane Wissa, din penalty, și Arthur Masuaku au adus victoria congolezilor, în timp ce pentru Guineea a marcat atacantul Mohamed Bayo.
În cealaltă semifinală se vor duela Nigeria și învingătoarea din duelul Capul Verde - Africa de Sud, meci programat de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo