Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nigeria și RD Congo sunt primele semifinaliste ale Cupei Africii! Adversarele se decid mâine

Eurosport
DeEurosport

Publicat 03/02/2024 la 00:00 GMT+2

Nigeria s-a calificat în semifinalele Cupei Africii pe Națiuni, după o victorie scurtă în fața Angolei, scor 1-0. Ademola Lookman a adus victoria "șoimilor" în fața uneia dintre surprizele acestei ediții a competiției continentale. În al doilea meci al zilei, RD Congo s-a impus în fața Guineei cu 3-1.

Ademola Lookman, buteur pour le Nigeria en quart de finale de la CAN

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Update: Republica Democrată Congo este a doua semifinalistă a Cupei Africii pe Națiuni. Echipa care a eliminat Egiptul în optimi a trecut și de Guineea în această seară, cu scorul de 3-1. Căpitanul Chancel Mbemba, Yoane Wissa, din penalty, și Arthur Masuaku au adus victoria congolezilor. Pentru Guineea a marcat atacantul Mohamed Bayo. RD Congo își va afla adversara din semifinale mâine, în urma meciului dintre Mali și Coasta de Fildeș.
Știrea inițială
Nigeria și Angola s-au înfruntat în primul sfert de finală a Cupei Africii pe Națiuni. Cele două echipe veneau după meciuri diametral opuse în optimi. Dacă Angola a trecut fără probleme de Namibia, scor 3-0, Nigeria venea după un meci mult mai complicat împotriva Camerunului, totuși câștigat cu 2-0.
Golul victoriei a fost marcat de Ademola Lookman, cel care a adus calificarea Nigeriei, după alte două reușite în optimi. De data aceasta, atacantul Atalantei s-a aflat la capătul unei faze purtate pe flancul stâng de către colegul său din ofensivă, Moses Simon.
Citește și:

Nigeria, în semifinalele AFCON

Lookman a finalizat din prima pasa jucătorului de la FC Nantes, iar Nigeria intra la pauză cu avantaj minim. Angola putea reveni în joc în minutul 60, dar șutul lui Zini a lovit bara. Minutul 75 a adus un gol anulat al lui Victor Osimhen. Atacantul lui Napoli marcase îi urma unei lovituri de cap, dar acesta se afla în poziție de offside.
Într-un final, Nigeria a reușit să își mențină avantajul de un gol și a năruit speranțele Angolei. "Șoimii" sunt primii semifinaliști ai acestei ediții de Cupa Africii, iar adversara lor se va decide mâine seară, între Insulele Capului Verde și Africa de Sud.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo