Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii pe Națiuni | "Festival" de goluri la turneul continental. 11 reușite în decursul a 3 partide într-o zi

Andrei Nicolae

Actualizat 20/01/2024 la 23:59 GMT+2

Ziua de sâmbătă a fost una plină de goluri la Cupa Africii pe Națiuni, unde toate cele șase naționale care au intrat pe teren au marcat cel puțin o dată. Spectacolul din weekend a început cu golul marcat de Burkina Faso contra Algeriei și s-a încheiat cu reușita Tunisiei împotriva lui Mali.

Bounedjah esulta per il gol in Algeria-Burkina Faso - Coppa d'Africa 2024

Credit imagine: Getty Images

Ziua de sâmbătă a oferit un spectacol garantat în Cupa Africii pe Națiuni, unde toate cele trei partide care s-au jucat au fost extrem de spectaculoase. Weekend-ul a început cu duelul din Grupa D dintre Algeria și Burkina Faso, în care "armăsarii" au deschis scorul în finalul primei reprize prin Mohamed Konate.
Echipa din nordul continentului a replicat prin Baghdad Bounedjah, care a restabilit egalitatea în startul actului secund. Burkina Faso a revenit în avantaj prin Bertrand Traore, atacantul lui Aston Villa, însă scorul final a fost stabilit tot de algerieni.
Același Bounedjah a adus un punct echipei sale în minutul 94, grație unei lovituri de cap dintr-un corner. Astfel, Algeria a obținut un rezultat de egalitate in extremis, însă rămâne în continuare fără victorie la turneul continental, unde va fi nevoită să câștige în ultima etapă pentru a fi sigură de calificarea în optimi.
Citește și:

11 goluri înscrise într-o singură zi la Cupa Africii pe națiuni

După partida dintre Algeria și Burkina Faso a urmat celălalt meci al Grupei D, și anume cel dintre Mauritania și Angola, în care s-a marcat de cinci ori. "Antilopele negre" au deschis "recitalul" în minutul 30 prin Gelson Dala, însă s-au văzut egalate în minutul 43.
După revenirea de la cabine, cele două naționale au înscris de trei ori în opt minute, iar Angola conducea cu 3-2, acesta fiind și rezultatul final. Echipa din Africa Centrală conduce Grupa D cu 4 puncte în mod surprinzător, ținând cont că este cea mai slab clasată națională din grupa sa în ierarhia FIFA.
Ultimul meci al zilei a fost cel din Grupa E, dintre Tunisia și Mali. "Vulturii" au deschis scorul în minutul 10, însă au fost egalați rapid de jucătorii din nordul Africii, care au setat în minutul 20 și scorul final al partidei de altfel, 1-1. "Vulturii din Cartagina" vor fi nevoiți să învingă Africa de Sud în ultima etapă dacă vor să avanseze mai departe în fazele eliminatorii ale competiției.
Astfel, ziua de sâmbătă de la Cupa Africii s-a încheiat cu 11 goluri înscrise de-a lungul a trei partide, un spectacol ofensiv total din partea echipelor prezente pe teren.
Rezultatele zilei la Cupa Africii pe Națiuni
  • Algeria - Burkina Faso 2-2
  • Mauritania - Angola 2-3
  • Tunisia - Mali 1-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol