Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Africii pe Națiuni | Senegal, victorie în fața Camerunului. Se știu primele naționale calificate în optimi

Andrei Nicolae

Actualizat 19/01/2024 la 23:56 GMT+2

Senegal a obținut o nouă victorie la Cupa Africii pe Națiuni, după ce a învins naționala Camerunului în derby-ul zilei al competiției continentale. "Leii din Teranga" și-au asigurat astfel accesul către optimile de finală, după ce și Capul Verde reușise acest lucru în urmă cu puține ore.

Senegal's forward #20 Habib Diallo celebrates scoring his team's second goal with Senegal's midfielder #10 Sadio Mane during the Africa Cup of Nations (CAN) 2024 group C football match between Senegal and Cameroon at the Stade Charles Konan Banny in Yamou

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: S-a încheiat ultimul meci al zilei de la Cupa Africii pe Națiuni. Guinea a învins-o pe Gambia cu scorul de 1-0, golul decisiv fiind marcat de Aguibou Camara, jucător legitimat la Atromitos, în Grecia.
În acest moment, "elefanții naționali" sunt peste Camerun în clasamentul Grupei C, cu patru puncte adunate după primele două meciuri.
Știrea inițială
Campioana en-titre a Cupei Africii pe Națiuni, Senegal, a obținut o nouă victorie în drumul spre a-și apăra titlul continental. După ce au trecut în prima etapă din grupe de Gambia la scor de neprezentare, elevii lui Aliou Cisse au repetat performanța și în fața Camerunului, învingând cu 3-1.
"Leii din Teranga" au deschis scorul în minutul 16 prin Ismaila Sarr, care l-a executat pe Andre Onana cu un șut puternic în urma unui corner. După prima reușită, jocul s-a liniștit, iar Senegal a intrat la vestiare cu un avantaj de un gol.
După ieșirea de la cabine, Senegal a mai marcat o dată în minutul 71. Ismaila Sarr a trecut în rolul de servant și i-a pasat excelent lui Habib Diallo, care a înscris în poarta goală după o greșeală de plasament a lui Onana.
Camerun a redus din diferență în minutul 83 grație loviturii de cap a lui Jean-Charles Castelletto, însă "leii neîmblânziți" nu au reușit să "smulgă" un punct. În minutul 90+5, Sadio Mane a tranșat partida pentru naționala sa și a stabilit scorul final, 3-1 pentru "leii din Teranga".
Astfel, Senegal a ajuns la șase puncte și și-a asigurat prezența în optimile Cupei Africii pe Națiuni, a doua națională care reușește asta, după Capul Verde. Camerun are un singur punct după primele două etape și "tremură" pentru o poziție în fazele eliminatorii ale competiției continentale.
Citește și:

Capul Verde s-a calificat în optimi, după ce a înscris goluri de generic în poarta Mozambicului

Prima echipă care și-a asigurat "biletul" către optimile Cupei Africii pe Națiuni a fost Capul Verde, care a obținut a doua victorie din grupă și a învins-o pe Mozambic cu scorul de 3-0. Insularii au deschis scorul printr-un gol fabulos marcat de Bebe, fotbalistul lui Rayo Vallecano, care a marcat printr-o "torpilă" de la aproximativ 35 de metri.
Capul Verde a mai înscris de două ori în repriza secundă pentru a-și asigura victoria, ultimul gol marcat fiind de asemenea de pus în ramă. După Bebe, a venit rândul lui Kevin Pina să îl execute pe portarul Mozambicului cu un șut care i-a făcut pe proprii săi coechipieri să își pună mâinile în cap.
Astfel, Capul Verde și-a asigurat prezența în optimi cu un număr maxim de puncte după primele 2 etape, în cadrul unei grupe din care mai fac parte Egipt și Ghana, două pretendente la trofeul continental.
Astăzi urmează să se mai dispute partida dintre Guinea și Gambia, celelalte două naționale din Grupa B, din care fac parte Camerun și Senegal.
Rezultatele zilei la Cupa Africii
  • Capul Verde - Mozambic 3-0
  • Senegal - Camerun 3-1
  • Guinea - Gambia, de la ora 22:00
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol