Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dramatism total! Senegal pierde la penalty-uri și iese din cursa pentru apărarea trofeului la Cupa Africii

Dani Morar

Actualizat 30/01/2024 la 01:05 GMT+2

Coasta de Fildeș s-a calificat în sferturile Cupei Africii pe Națiuni, după ce a eliminat campioana Senegal, după loviturile de departajare. Capul Verde a obținut și ea calificarea în această fază, iar mâine se dispută ultimele partide din optimi: Mali – Burkina Faso și Maroc

Sadio Mane. Senegal.

Credit imagine: Eurosport

Senegal a fost eliminată în optimile Cupei Africii și nu va mai avea ocazia să își apere trofeul. Senegalezii au condus-o 80 de minute pe Coasta de Fildeș, dar au pierdut la penalty-uri împotriva naționalei care și-a înlocuit antrenorul în faza grupelor și a prins un bilet pentru fazele eliminatorii după clasamentul făcut între cele mai bune locuri 3 din grupe.
Partida a început cum nu se poate mai bine pentru Mane și compania. Fostul jucător de la Liverpool și Bayern Munchen a întors doi adversari și a centrat pentru Habib Diallo, care a avut timp să preia și să trimită un șut puternic, direct sub bară, deschizând scorul.
Mane putea fi eliminat apoi, în minutul 9, după o intrare brutală asupra lui Ibrahim Sangare. Acesta a văzut doar cartonașul galben, putând fi ușor eliminat, după ce a ratat contactul cu mingea și a venit cu talpa direct pe tibia adversarului.
Mane are câte un gol marcat sau un assist oferit în fiecare dintre cele 4 meciuri de până acum de la Cupa Africii pe Națiuni.
Coasta de Fildeș a luptat până la final, iar Franck Kessie a adus egalarea dintr-un penalty, cu 4 minute înainte de final. S-a intrat în prelungiri, unde nu s-a mai marcat, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare.
Kalidou Koulibaly a tranformat prima lovituă a senegalezilor, iar Nicolas Pepe a egalat imediat. Moussa Niakhate a ratat primul pentru Senegal, iar ivorienii au transformat toate cele 5 lovituri și s-au calificat în sferturi.
Citește și:

Capul Verde s-a calificat pentru a doua oară în istorie în sferturile Cupei Africii

Capul Verde a obținut calificarea în sferturi grație victoriei cu 1-0 în fața Mauritaniei. Este doar pentru a doua oară în istorie când țara cu ceva mai mult de jumătate de milion de locuitori ajunge în această fază a Cupei Africii, după ediția din 2013, din Africa de Sud.
Partida a început cu o ocazie uriașă pentru Capul Verde. Ryan Mendes a trimis un șut din marginea careului, mingea a fost deviată de un fundaș, dar a trecut razant pe lângă bara din stânga.
Același Mendes a scăpat spre poarta adversă în minutul 10 și l-a lobat pe portarul advers, dar mingea a trecut din nou pe lângă. Mauritania a amenințat poarta cu un șut din lovituă liberă care nu a atins ținta.
Mauritania a ratat o ocazie rarisimă în partea secundă, iar Capul Verde a dat lovitura în minutul 88. Ryan Mendes a fost faultat în careu și tot el a executat pentru a aduce bucuria suporterilor prezenți în tribune. În faza următoare, Capul Verde o va întâlni pe câștigătoarea dintre Maroc și Africa de Sud.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol