Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Maroc e OUT de la Cupa Africii. Semifinalista Mondialului din 2022, eliminată de Africa de Sud. Tabloul sferturilor

Andrei Nicolae

Actualizat 31/01/2024 la 00:07 GMT+2

Seara de marți a produs o nouă surpriză la Cupa Africii pe Națiuni. După ce zilele trecute finalistele ediției precedente, Egipt și Senegal, și-au luat "adio" de la competiție, a venit rândul Marocului, cea mai valoroasă echipă de pe continent la momentul actual, să fie eliminată în optimi de către Africa de Sud.

South Africa's players celebrate after scoring a goal during the Africa Cup of Nations (CAN) 2024 round of 16 football match between Morocco and South Africa.

Credit imagine: Getty Images

Maroc, cea mai valoroasă echipă de pe continentul african de la momentul actual, a fost eliminată din AFCON 2024 de către Africa de Sud în optimile de finală. "Leii din Atlas", în frunte cu starurile Hakimi, En Nesyri și Mazraoui, au marcat în minutul 33 prin fundașul de la Bayern Munchen. Reușita a fost anulată însă câteva minute mai târziu după intervenția VAR, pe motiv de offside.
Scorul a rămas "alb" la finalul primei reprize, iar după revenirea de la cabine Africa de Sud a reușit improbabilul și a deschis scorul în minutul 57, prin Evidence Makgopa. Semifinalista de la Mondialul din 2022 a fost fără replică în următoarele 20 de minute, după care a urmat un moment crucial.
Maroc a primit în minutul 83 un penalty după consultarea VAR, iar Achraf Hakimi a pășit spre punctul cu var. Fundașul de la Paris Saint-Germain nu a reușit însă să restabilească egalitatea, lovind bara transversală, prăbușindu-se imediat după la pământ.
În minutele de prelungiri, Maroc s-a îndepărtat și mai mult de obiectivul de a egala, când Amrabat a primit al doilea galben și a fost eliminat. Africa de Sud a profitat imediat de superioritatea numerică și a "înfipt pumnalul" în inimile marocanilor, marcând golul de 2-0 în minutul 90+5, grație unei reușite superbe din lovitură liberă a lui Teboho Mokoena.
Africa de Sud a câștigat astfel partida cu 2-0, iar naționala "bafana bafana" a eliminat cea mai valoroasă echipă de pe continent din Cupa Africii. În sferturile de finală, câștigătoarea ediției din 1996 va da peste Capul Verde, una dintre revelațiile turneului.
Citește și:

Maroc, out de la Cupa Africii. Mali a învins Burkina Faso și va da peste Coasta de Fildeș. Tabloul complet al sferturilor

În celălalt meci din această seară, Mali a învins Burkina Faso cu 2-1. "Vulturii" au deblocat tabela extrem de rapid în minutul 3, după un autogol "de toată frumusețea" al lui Edmond Tapsoba, fundașul lui Bayer Leverkusen.
Mali și-a majorat avantajul după revenirea de la cabine în minutul 47, Lassine Sinayoko marcând după o acțiune invididuală în bandă. Burkina Faso a redus din diferență de la punctul cu var, prin Bertrand Traore, însă "armăsarii" nu au mai avut forța să egaleze.
Naționala din Mali va da în sferturi peste Coasta de Fildeș, care a eliminat ieri campioana en-titre a competiției, Senegal.
În celelalte partide din sferturi, Nigeria o va înfrunta pe Angola, Africa de Sud va da piept cu naționala Capului Verde, iar Republica Democrată Congo se va lupta cu Guinea pentru un loc în careul de ași. Următoarea fază a competiției se va disputa pe datele de 2 și 3 februarie.
Rezultatele zilei la Cupa Africii
  • Mali - Burkina Faso 2-1
  • Maroc - Africa de Sud 0-2
Tabloul sferturilor și semifinalelor la AFCON 2024
  • Nigeria - Angola / Capul Verde - Africa de Sud
  • Mali - Coasta de Fildeș / Republica Democrată Congo - Guinea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo