Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea emoționantă de la Cupa Africii, din vestiarul campioanei Coastei de Fildeș, "Fiecare gol i-l dedic lui"

Andrei Nicolae

Publicat 12/02/2024 la 15:05 GMT+2

Coasta de Fildeș a cucerit duminică trofeul Cupei Africii pe Națiuni, după ce a învins-o pe Nigeria în marea finală, cu scorul de 2-1. Unul dintre protagoniștii ultimului act a fost Franck Kessie, care a înscris și un gol, după care a celebrat într-un stil caracterisic lui, salutând ca un soldat. După meci, ivorianul a explicat motivul din spatele celebrării sale.

Franck Késsié et la Côte d'Ivoire face au Sénégal

Credit imagine: Getty Images

Coasta de Fildeș a câștigat duminică seara pentru a treia oară în istoria naționalei Cupa Africii pe Națiuni, după ce a învins-o pe pământ natal pe Nigeria. "Elefanții" s-au impus cu 2-1 în ultimul act, la capătul unui meci în care "super vulturii" au deschis scorul, dar au cedat în ultima jumătate de oră a jocului.
Un rol extrem de important în ultimul act l-a avut Franck Kessie, care a înscris golul egalizator și a adus-o pe Coasta de Fildeș înapoi în lupta pentru trofeu. De altfel, mijlocașul de la Al-Ahli a fost crucial pentru naționala sa pe tot parcursul turneului, înscriind două goluri, la care a adăugat o pasă decisivă.
După ce a marcat în ultimul act, Kessie a celebrat în stilul său caracteristic, ducând mâna la frunte în stilul unui soldat, fără să schțeze nicio emoție. La finalul partidei, campionul continental a explicat motivul emoționant din spatele acestui gest.
Citește și:

Kessie îi dedică toate golurile tatălui său, fost soldat de război

Mijlocașul Coastei de FIldeș a dezvăluit că fiecare gol pe care îl înscrie este dedicat tatălui său, care a fost soldat, de unde și gestul de a saluta precum unul în momentul celebrării.
"Tatăl meu a fost un jucător de fotbal, după care a devenit soldat și a murit. De fiecare dată când înscriu, golul e pentru el", a spus Kessie, potrivit Sport.
Coasta de Fildeș a stabilit și o premieră istorică. A devenit prima națională care câștigă Cupa Africii după ce a terminat grupa pe locul 3. Nicio altă echipă nu a mai reușit această performanță.
De asemenea, este pentru a 12-a oară în istorie când țara gazdă cucerește trofeul la Cupa Africii și pentru prima dată din 2006 încoace, când turneul era ținut în Egipt. Pentru "Elefanți" a fost al treilea trofeu continental, după cele din 1992 și 2015.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo