Născut la Khabarovsk, în Rusia, Aliyev și-a luat cetățenia ucraineană după ce a ajuns în 1999, la Dinamo Kiev, club unde a reușit câteva performanțe extrem de importante. Yuri Syomin, unul dintre foștii săi antrenori de la formația din capitala Ucrainei, îl numea, la mijlocul anilor 2000, drept "cel mai bun executant de lovituri libere din Europa".
Anii au trecut peste fotbalistul care a adunat 28 de selecții pentru naționala Ucrainei, iar acum Aliyev a îmbrațișat cariera de antrenor jucător la o formație care nu spune nimic pentru cei mai mulți pasionați de fotbal: Meliorator Bucha.
Odată cu invazia Ucrainei de către Rusia, Aliyev a avut de luat o decizie dificilă, în contextul în care el e născut în Rusia, acolo unde părinții lui au rămas în tot acest timp. În cele din urmă, sufletul i-a dictat că trebuie să apere Kievul și s-a înrolat în armata ucraineană.
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 2 ORE
CITEȘTE ȘI:
PREMIER LEAGUE NU SE MAI VEDE ÎN RUSIA! DECIZIA, LUATĂ ÎN UNANIMITATE DE CLUBURI. LA CE SUMĂ AU RENUNȚAT

Rușii și percepția despre ce se întâmplă în Ucraina

Într-un interviu acordat pentru sport.ua, fostul mijlocaș al lui Dinamo Kiev a dezvăluit că părinții săi, expuși zilnic la propaganda lui Putin, au o cu totul altă percepție despre ce se întâmplă în Ucraina. Manipularea e atât de puternică la Moscova încât părinții fotbalistului nu își cred propriul copil, convinși că ce aud zilnic la TV e adevărul.
"Nu vă mint, după ce a izbucnit războiul, am vorbit cu părinții mei. Acum nu mai pot ține legătura cu ei. Mi-au zis că se uită la TV în Rusia și văd totul complet diferit. Că avem fasciști, naziști, hoți. Că se fură în Kiev și că rușii vin ca eliberatori. Le-am spus ce se întâmplă de fapt, că s-a tras spre mine, dar că nu mă tem.
Voi continua să îmi apăr țara. Vreau ca în această țară copiii mei să crească în pace și să nu văd lacrimi în ochii lor, ci bucurie și zâmbete. Dar părinții mei nu mă cred și asta este cel mai trist lucru! Nu vreau să încerc să demonstrez nimic nimănui. Dorm 4 ore pe zi și apoi din nou la treabă", a spus Aliyev pentru sport.ua.
6 goluri a marcat Aliyev pentru Ucraina, în cele 28 de selecții, unul chiar împotriva României, într-unb amical la Lviv, desfășurat în 2010 și încheiat cu scorul de 3-2 pentru adversari. Atunci, mijlocașul deschidea scorul dintr-o lovitură liberă.
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 2 ORE
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 3 ORE