Mirel Rădoi, numit recent pe banca naționalei, a declarat că și-ar dori ca România să naturalizeze doi jucători străini care evoluează în Liga 1: Billel Omrani, de la CFR Cluj și Dumitru Cardoso, de la Dinamo. Lista de stranieri cu potențial să primească cetățenia română a fost completată de Mario Camora, căpitanului campionei din Liga 1. Conform zvonurilor, niciunul dintre cei trei n-a fost contactat până acum de oficialii FRF.
Într-un interviu oferit recent pentru presa din Croația, Mrzjlak a vorbit despre o eventuală naturalizare:
"Am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetățenia română. La ora asta, există doi atacanți străini despre care se spune că ar putea fi convocați la echipa națională a României. Dar românii sunt naționaliști. Până la urmă, renunță la străini. Merg pe mâna localnicilor, naturalizează jucători doar dacă aceștia aduc plus valoare. Dar, dacă aș fi convocat la naționala României, cel mai probabil aș accepta.", a declarat Mrzljak pentru sportske.jutarnji.hr.
Romanian Liga I
Căderea incredibilă a lui Dinamo! Are a doua cea mai slabă apărare a Europei
ACUM 15 MINUTE
https://i.eurosport.com/2019/12/04/2730053.jpg
Jucătorul croat în vârstă de 26 de ani evoluează la Dinamo din această vară, fiind adus liber de contract de la Astra. Mrzljak a ajuns în fotbalul românesc în 2015, de la Lokomotiva Zagreb. Prima oară a jucat pentru Pandurii, iar după doi ani a ajuns la Astra. Mijocașul "câinilor" a adunat meciuri pentru toate selecționatele de juniori ale Croației, însă se gândește serios să evolueze pentru naționala mare a României.
"Aici mi s-a oferit o șansă, în Croația nu am reușit să mă impun. Vorbesc destul de bine limba română și nu mă gândesc să mă întorc în Croația.", a clarificat mijlocașul lui Dinamo.
https://i.eurosport.com/2019/12/04/2730051.jpg

Cifrele lui Mrzljak în Liga 1:

  • Meciuri: 110
  • Goluri: 8
  • Assist-uri: 6
Romanian Liga I
Ce l-a surprins pe Reghecampf în meciul cu Dinamo: "M-am gândit că se vor mobiliza"
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Dinamo are antrenor! Iuliu Mureșan a făcut anunțul: "Va conduce echipa! Doar el a rămas pe listă!"
ACUM 12 ORE