Andre Onana a primit o suspendare de 12 luni din partea organismului disciplinar al UEFA. Portarul lui Ajax a fost supus unui test antidoping , la 3 zile după un meci din Champions League, pe data de 30 octombrie anul trecut și a ieșit pozitiv la Furosemid, o substanță aflată pe lista celor interzise.
Fotbalistul și clubul olandez au dreptul să conteste decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane.
"Renunțăm în mod explicit la medicamentele care îmbunătățesc performanța, evident că susținem un sport curat. Acesta este un revers teribil, pentru Andre însuși, dar cu siguranță și pentru noi, ca și club. Andre este un portar de top, care și-a dovedit valoarea pentru Ajax de ani de zile și este foarte popular printre fani. Speram la o suspendare condiționată sau la o suspendare mult mai scurtă decât aceste douăsprezece luni, deoarece, probabil, el nu a intenționat să-și îmbunătățească performanțele sportive.", a declarat Edwin Van Der Sar, directorul general al celor de la Ajax.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27

Andre Onana a fost suspendat 12 luni pentru dopaj

După ce a aflat că testul a ieșit pozitiv, Onana s-a apărat spunând că a luat din greșeală un medicament care conținea substanța interzisă. Acesta a declarat că s-a simțit rău în dimineața zilei de 30 octombrie 2020 și a luat o pastilă, dar din greșeală, a luat Lasimac, un medicament prescris prietenei sale, care conținea Furosemid.
Ajax jucase cu Atalanta pe data de 27 octombrie 2020, iar peste 3 zile mai multor jucători ai "lăncierilor" le-au fost prelevate probe de urină, iar Onana s-a numărat printre aceștia.
Chiar dacă forul european a admis că totul s-a datorat unei greșeli, suspendarea este una foarte drastică. UEFA consideră, pe baza regulilor antidoping aplicabile, că un sportiv are în permanență datoria de a se asigura că nu are niciodată în organism substanțe interzise.
https://i.eurosport.com/2020/03/01/2787389.jpg
Andre Onana a fost crescut la Academia Barcelonei, dar nu apucat să debuteze pentru prima echipă a catalanilor și în 2015 a fost vândut la Ajax pentru o sumă infimă. În Olanda, camerunezul a progresat an de an și a devenit unul dintre cei mai curtați goalkeeperi din Europa, chiar Barcelona manifestându-și interesul de a-l răscumpăra.
Onana este cotat la 36 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Contractul camerunezului cu Ajax expiră în vara anului 2022.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2985272.jpg

Liga Campionilor UEFA
UEFA a anunțat programul din optimile Champions League! Ce super-meci se joacă de Valentine’s Day
07/11/2022 LA 17:05
Europa League
Cum arată cotele la câștigarea Europa League, după tragerea la sorți a duelurilor din 16-imi
07/11/2022 LA 13:00