România a învins joi seara Macedonia de Nord la debutul în preliminariile de calificare la Campionatul Mondial din Quatar 2022. Valentin Mihăilă a debutat la echipa națională de seniori cu un gol de excepție de la 25 de metri. Hagi a marcat golul victoriei, după ce oaspeții au egalat în minutul 84.
Tricolorii au practicat un joc ofensiv, pe alocuri ușor riscant. Deşi Macedonia de Nord a avut câteva ocazii importante în prima repriză, Nestorovski, Pandev și Elmas ratând, ne-am desprins la 2-0 graţie lui Florin Tănase şi Mihăilă. Meciul a căpătat o turnură dramatică, după ce oaspeții au reușit să egaleze în doar 2 minute, prin Ademi și Trajkovski, cu goluri marcate în minutele 83 și 84. Reuşita victoriei a fost marcat de Ianis Hagi, intrat în minutul 76, fiind și pentru el prima reușită la națională.
Igor Angelovski a trecut de la agonie la extaz şi apoi iar a coborât în infern, într-o partidă interzisă cardiacilor. Selecţionerul Macedoniei de Nord regretă că elevii săi nu au fost mai concentraţi la finalizare şi nu au reuşit să profite de momentul de blackout al românilor, care s-au văzut egalaţi de la 0-2 în doar două minute.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
"Bineînțeles, este regretabil pentru un antrenor când se joacă așa, când se creează un număr atât de mare de șanse și când într-un astfel de joc nu se câștigă măcar un punct. Am venit să jucăm împotriva unei formaţii din urna a doua la tragerea la sorţi și am arătat că putem fi la înălţime. Mergem mai departe, ne vom concentra acum asupra a ceea ce urmează, pentru că e un drum lung", a spus Angelovski, conform sportmedia.mk.

România - Macedonia de Nord 3-2 | Laude pentru primire şi organizare

Igor Angelovski, care va reveni cu Macedonia de Nord la noi în ţară pentru turneul final al Euro, în vară, a vorbit la superlativ despre ţara noastră. Primirea, cazarea şi organizarea partidei au fost la cel mai înalt nivel, iar tehnicianul a dorit să sublinieze acest lucru şi să ne complimenteze.
"Înainte de meci, am spus că venim într-o țară prietenă, românii sunt fraţii noştri. Totul a fost grozav, am fost primiţi excelent, de la hotel la ceea ce s-a întâmplat la stadion totul a fost impecabil. Îmi pare rău că România nu este la Campionatul European, dar sunt convins că ne va primi din nou la fel în vară, la Euro", a mai spus antrenorul Macedoniei.
Pentru România, urmează duminică, tot pe Arena Naţională, duelul cu Germania, în timp ce Macedonia va evolua la Skopje în faţa Liechtensteinului, teoretic cea mai slabă echipă din grupă.
Romanian Liga I
Adi Mutu, sunat în miezul nopții de Gică Hagi pentru un transfer: "Cu el în echipă iau titlul"
31/10/2022 LA 18:24
Scottish Premiership
Ianis Hagi, primele imagini de la antrenamente după accidentarea teribilă suferită în ianuarie
24/10/2022 LA 11:57